انواع بیمه باربری کالا چیست؛ انواع کلوز های بیمه حمل کالا

انواع بیمه باربری کالا چیست؛ انواع کلوز های بیمه حمل کالا

انواع بیمه باربری کالا چیست؛ انواع کلوز های بیمه حمل کالا

10 دی1401
انواع بیمه باربری کالا چیست؛ انواع کلوز های بیمه حمل کالا

بدون شک، بیمه باربری یکی از مهم ترین فاکتورهای واردات ، صادرات و حمل و نقل کالا می باشد. چرا که سالم رسیدن محصول به دست مشتری و صاحب کالا بسیار حائز اهمیت و نشان دهنده اعتبار شرکت حمل و نقل خواهد بود. نکته قابل توجه در این پروسه این است که ملاک، فقط سالم رسیدن محصول نیست بلکه سلامت کارکنان و وسیله حمل و نقل نیز حائز اهمیت می باشد


به طور کلی، بیمه کالا و باربری، سلامت تمام عناصر مهم در زمان حمل و نقل کالا را تضمین می کند و در صورتی که اتفاق یا حادثه ای برای محموله یا خدمه یا خودروی حمل بار، رخ داد هزینه آن را می پردازد. بنابراین اگر می خواهید حتی الامکان، خسارت های احتمالی در زمان حمل و نقل کالا را به حداقل برسانید، بهترین گزینه بهره گیری از بیمه کالا و باربری است. به همین دلیل، بیمه باربری برای تمام افرادی که در زمینه حمل و نقل کالا مشغول هستند یکی از مهم ترین فاکتورها بشمار می رود.


حال اگر شما هم جزء فعالین این عرصه هستید و یا قصد دارید به تازگی وارد این حوزه شود و می خواهید اطلاعات خود را در مورد بیمه حمل کالا، کلوزهای بیمه باربری، نرخ بیمه باربری وارداتی،
ثبت سفارش کالا و بیمه کالا افزایش دهید می توانید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

بیمه باربری یا بیمه کالا چیست؟


بیمه باربری و حمل نقل یکی از قدیمی ترین بیمه نامه هایی است که کماکان از آن استفاده می شود. قدمت این بیمه نامه به دوران وسطی برمی گردد که بین تجار و سرمایه داران، منعقد می شد. این بیمه، قدیمی ترین بیمه نامه ای است که قواعد و مقررات آن تقریبا شبیه قواعد بیمه نامه های جدید می باشد و مانند سایر آثار قدیمی، سیر تکاملی را سپری نمود تا به شکل امروزی در آید.

در حال حاضر، بیمه باربری و حمل و نقل کالا به این صورت است که صاحب کالا یا همان شرکت حمل و نقل، قراردادی را با بیمه گر، منعقد می کند که طی آن، بیمه گر متعهد می شود که در ازای گرفتن مبلغی معین که بین آن ها به توافق رسیده یا همان حق بیمه، سلامت کالا را تضمین کند. همچنین در صورت بروز حوادث ناگهانی و آسیب دیدن کالا یا وسیله حمل و نقل، خسارت ناشی از این حادثه را بپردازد. لازم به ذکر است بدانید این بیمه نامه شامل حمل و نقل ها کالا به صورت دریایی، زمینی و هوایی می باشد.


به عبارت دیگر، بر اساس مفاد بیمه حمل کالا، بیمه گر باید تمام خسارت هایی که در طول مسیر یعنی از مبدا به مقصد و یا هزینه هایی که بر صاحب کالا وارد می شود را پرداخت کند. حتی در برخی از موضوعات بیمه باربری، زیان و خسارت هایی که به شخص ثالث وارد می شود هم بر عهده بیمه گر است و باید این هزینه ها را پرداخت کند.



در این نوع بیمه نامه، اصطلاحات مختلفی بکار می رود که شاید بسیاری از آن ها برای کاربران، جدید باشد. بنابراین یکی از اولین اقدامات برای آشنایی با این بیمه نامه و کلوزهای بیمه باربری، آشنایی با این اصطلاحات است.


انواع کلوزهای بیمه باربری چیست؟


کلوزهای بیمه باربری با توجه به فاکتورهای مختلفی مثل خطرات، تعهدات و نوع پوشش هایی که بین طرفین بیمه نامه، منعقد می شود متفاوت می باشد. بر این اساس، کلوزهای بیمه باربری را به انواع مختلفی دسته بندی می کنند که شامل کلوز A و کلوز B و کلوز C می باشند.
هر کدام از این کلوزها شامل تعهدات و خطرات خاصی می باشند. که این تعهدات و خطرات، توسط بیمه گذار تعیین میشود.





رایج ترین اصطلاحات بیمه باربری


اصطلاحاتی که در بیمه باربری بکار برده می شود به دو نوع عمومی و تخصصی، تقسیم می شوند. اصطلاحات عمومی عبارتند از:


بیمه گر و بیمه گذار:


بیمه گر، همان شرکت بیمه ای است که به ازای گرفتن حق بیمه، خسارت های احتمالی منعقد شده در بیمه نامه را پرداخت می کند. بیمه گذار نیز همان صاحب کالا و یا شخصی حقیق یا حقوقی است که وظیفه دارد حق بیمه را پرداخت کند.


موضوع بیمه:

موضوع بیمه، همان اطلاعات، مشخصات و وظایفی است که در بیمه نامه قید می شود.

ذی نفع:


شخص یا اشخاصی هستند که نام آن ها توسط بیمه گذار، در قرارداد بیمه قید می شود تا تمام یا بخشی از هزینه خسارت های احتمالی به او پرداخت شود.


فرانشیز:


یعنی مقداری از هزینه خسارت احتمالی، بر عهده بیمه گذار است. این مقدار طبق توافق طرفین بیمه، در بیمه نامه ذکر می شود.

اصطلاحات تخصصی بیمه باربری عبارتند از:

زیان همگانی:

این اصطلاح در حمل و نقل های دریایی بکار برده می شود. یکی از اتفاقات رایج در حمل و نقل های دریایی، نجات کشتی از غرق یا واژگون شدن است و برای گریز این مهلکه، بخشی یا تمام کالاهای داخل کشتی را از بین می برند. این اصطلاح به این معنی است که در زمان بروز چنین حوادثی، تمام افراد سهیم در تجارت در این خسارت، شریک هستند.

Total Loss:

این اصطلاح در مواقعی بکار می رود که تمام کالا بر اثر حوادثی مثل غرق شدن یا آتش گرفتن و یا در حوادث هوایی از بین برود. اعتبار این نوع بیمه نامه، فقط تا رسیدن کالا به ورودی مقصد است.


بیمه اتکایی:

به این معنی است که بیمه گر، بخشی از تعهدات مالی و فنی خود را به شرکت بیمه دیگری، واگذار کند.


بارنامه چیست؟

یکی از رایج ترین اصطلاحات بیمه باربری است که در واقع همان قرارداد حمل و نقل می باشد. در این قرارداد که یک نوع اوراق بهادار است؛ اطلاعاتی مثل آدرس گیرنده و فرستنده کالا، نام کالا، هزینه حمل و نقل، وزن کالا و ... توسط شرکت بیمه، درج می شود. با این اوصاف می توان گفت، بارنامه یک نوع سند مالکیت کالا می باشد.

مدت اعتبار بیمه نامه چقدر است؟


مدت اعتبار این بیمه به شرایط کلوزهای بیمه حمل کالا، بستگی دارد. اما اگر حمل و نقل از نوع غیر دریایی یا ترکیبی باشد یکی از شرایط زیر، حکمفرما است:

  • اگر حمل و نقل به صورت هوایی باشد، مدت بیمه نامه تا 30 روز بعد از رسیدن محموله به فرودگاه مقصد اعتبار دارد.
  • در صورتی که حمل و نقل به صورت زمینی باشد مدت این بیمه نامه تا 60 روز بعد از رسیدن کالا به مقصد، اعتبار دارد.
.البته باید این نکته را یادآوری کنیم که این مدت زمان های ذکر شده، ثابت نیستند و بسته به توافق بیمه گر و بیمه گذار، متغیر می باشند. یعنی آن ها می توانند این مدت زمان را کم یا زیاد کنند.

نرخ بیمه باربری وارداتی برای ترخیص کالا


حال اگر قصد
واردات و ترخیص کالا از گمرک بوشهر یا هر گمرک دیگری را دارید و می خواهید با نرخ بیمه باربری وارداتی آشنا شوید، می توانید از ترخیص کار گمرک کمک بگیرید. چرا که این افراد با تخصص خود می توانند مسیر بیمه و ترخیص کالا از گمرک را برای شما هموار سازند. البته باید بگوییم، شرکت های بیمه، این نرخ را با توجه به فاکتورهای مختلفی مثل کلوزهای بیمه باربری، نوع خرید کالا، وسیله حمل و نقل کالا، مقصد و مبدا، بسته بندی و ... تعیین می کنند. به عبارت دیگر، شرکت بیمه با توجه به این پارامترها بیمه نامه را تنظیم و صادر می کند.



بنابراین، در صورتی که می خواهید از این نرخ آگاهی یابید، کافی است اطلاعات کالای مورد نظر را مثل نوع کالا، وزن، ابعاد، وسیله حمل و نقل، مبدا و مقصد و ... را به یک
ترخیص کار گمرک و یا شرکت بیمه اعلام کنید تا این افراد بتوانند این کار را برای شما انجام دهند.



مقالات مرتبط:
حمل و نقل دریایی
هزینه حمل بار از چین به ایران
حمل یکسره کالا

نظرات
ارسال نظر

مشاوره رایگان ترخیص کالا