گروه بازرگانی طاها فیدار خلیج فارس به عنوان یکی از گروه های با تجربه,معتبر و کاردان در زمينه ارائه تمامی خدمات بازرگانی و گمرکی از جمله ترخیص کالا، صادرات، واردات، مشاوره بازرگانی، ثبت سفارش کالا و ... می باشد تا ترخیص کالا از گمرک را برای شما عزیزان با استفاده از آخرین قوانین و مقررات جاری بازرگانی و بخش نامه های گمرکی توسط ترخیص کار گمرک به صورت اطمینان بخش و با کمترین زمان ممکن انجام دهد.
گمرک بوشهر یکی از مهمترین مناطق گمرکی کشور جهت واردات و صادرات و ترانزیت کالاها به حساب می آید. بیشترین کالاهایی که هر ساله از گمرکات بوشهر به کشورهای مقصد ارسال می گردد شامل مواد و تولیدات شیمی و پتروشیمی می باشد. این مواد شامل گازهای مایع، متانول، کود اوره گرانوله، پلیاتیلن، پارازایلین، رافینیت، آمونیاک، روغن پایه، گوگرد گرانول، پلی استایرن و مواد کانی و معدنی می باشند. محصولات پتروشیمی حدود 97 درصد از ارزش کالاهای صادراتی را به خود اختصاص داده و از ارزش کل صادرات حدود یک درصد مربوط به صادرات میعانات گازی بوده است.
از دیگر صادرات عمده گمرک بوشهر، مواد غذایی شامل گونه های مختلف محصولات صیادی آبزیان از انواع ماهی و میگوهای پرورشی، همچنین محصولات کشاورزی شامل انواع سبزیجات و صیفیجات به ویژه گوجه فرنگی و خرما می باشد. طبق اعلام آمارهای داده شده، میزان کالاهای صادراتی از بندر بوشهر حدود 47 برابر واردات به داخل کشور از طریق این بندر بوده است.
بیشترین کالاهایی که به گمرکات بوشهر وارد شده اند شامل ابزار و وسایل نقلیه موتوری از جمله موتورسیکلت و قطعات لوازم یدکی موتور سیکلت و نیز انواع دوچرخه بوده است. همچنین قطعات یدکی و لوازم مورد نیاز خودروهای سواری، انواع لاستیک، بلبرینگ و رولبرینگ از دیگر کالاهای وارداتی بوده اند. تجهیزات و ابزارهای پخت و پز که جهت استفاده در آشپزخانه های رستورانی مصرف دارد، اقلام قابل توجهی از واردات به گمرک بوشهر را تشکیل می دهند. از دیگر اقلام وارداتی گمرک بوشهر، به محموله هایی از اجزا و قطعات نیروگاه اتمی، استایرن مونومر، انواع پارچه و ماژول های LED می توان اشاره کرد. در مورد انواع محصولات غذایی بیشترین واردات مربوط به انواع چای، برنج و موز بوده است. بر اساس برآوردهای انجام شده ارزش درآمدهای قطعی گمرک بوشهر در سال جاری نسبت به سال گذشته از رشد 167 درصدی برخوردار شده است. به منظور دریافت اطلاعات بیشتر در مورد صادرات و واردات و نحوه ثبت سفارش کالا لینک های مربوطه را در وب سایت شرکت طاها خلیج مطالعه فرمایید.
پروسه ترخیص کالا شامل مراحل مختلفی جهت دریافت و آزاد سازی کالاهای وارداتی و اقلام صادارتی می باشد. به منظور خارج سازی کالا از گمرک، مدارک کاملی از قبیل فاکتور خرید، قبض های بسته بندی کالا، برگه های حمل و نقل کالا و مجوزهای ترخیص از انبار های گمرک لازم است. پس از انجام این مراحل امکان تنظیم و تهیه اظهار نامه ترخیص کالا فراهم می شود. هزینه هایی که در هنگام ترخیص کالا از گمرک بوشهر دریافت می شود مشتمل بر اقلامی از قبیل انبارداری، هزینه های حمل و نقل و باربری، عملیات تخلیه بار و هزینه های بارگیری می باشد. همچنین هزینه هایی بابت تعرفه های آزمایشگاهی و تعیین قیمت و ماهیت کالاها توسط کارشناسان دریافت می گردد. علاوه بر این هزینه هایی مشتمل بر حقوق گمرکی، مالیات بر کالا و سود بازرگانی محاسبه می گردد. مالکین کالاهای وارداتی و صادراتی یا نمایندگان آنها بایستی این هزینه ها را در هنگام ترخیص کالا از گمرک بوشهر پرداخت نمایند.
در فهرست تعرفه های گمرکی سال جاری، لیست 8507 تعرفه همراه با حقوق ورودی و حقوق گمرکی آنها آمده است. در معرفی تعرفه ها رفع نیاز کشور، سوددهی و تعادل تراز تجاری در نظر گرفته شده است. ترخیص به موقع کالاها نقش مهمی در کاهش هزینه ها برای بازرگانان و مالکین کالاها ایفا می کند. فرآیند ترخیص کالا نیاز به تخصص و تجربه مفید در این زمینه دارد، بنابراین بازرگانان لازم است از مشاوره و تخصص افراد کاردان بهره مند شوند. جهت آشنایی با اصول و شرایط ترخیص کالا، همچنین انتخاب بهترین ترخیص کار گمرک لینک های داده شده را مطالعه فرمایید.
استان بوشهر به دلیل منابع و ذخایر بزرگ و همچنین به دلیل گمرکات بوشهر در زمره قطب های اقتصادی کشور به شمار می رود. حجم ترانزیت های گمرکی در این بندر زیاد است و زیر ساخت های مطلوبی جهت تردد ماشینهای سنگین ندارد. البته از آنجا که درآمد حاصل از گمرک بعد از نفت و مالیات حائز رتبه بالایی در درآمدزایی دولت می باشد. در حال حاضر راهکارهای مناسبی از جمله توسعه جزیره نگین به منظور کاهش ترددهای گمرکی در دست اقدام هستند. در اینصورت صاحبان کالا پس از ترخیص کالاهای خود با ازدحام کمتری جهت انتقال کالاهای خود به دیگر نقاط ایران مواجه خواهند بود.
گمرک بوشهر در نزدیکی منطقه ویژه اقتصادی پارس قرار دارد. به همین دلیل بازرگانان می توانند از تخفیفات در سود بازرگانی، بهره مند شوند. همچنین در زمان ورود و خروج کشتی از این بندر نیازی به توقف کشتی در دبی نمی باشد و این موضوع سبب تخفیفات گمرکی تا حدود 20 درصد شده است. یکی از دلایل ترافیک زیاد در بوشهر به هنگام ترخیص کالا، اعطای این تخفیفات می باشد.
گمرک بوشهر یکی از مهمترین مناطق گمرکی کشور جهت واردات و صادرات و ترانزیت کالاها به حساب می آید. مدیرکل گمرکات استان بوشهر در تیر ماه 1401 اعلام کرد که در سال گذشته میزان صادرات کالا از طریق گمرکات بوشهر حدود ۲۷ میلیون تن بوده است. همچنین حدود ۵۷۴ هزار تن کالا از طریق این گمرک وارد کشور شده است.
ارزش کالاهای صادراتی در سال گذشته به انضمام میعانات گازی بیش از ۱۲ میلیارد و ۱۱۱ میلیون دلار بوده است. طی برآوردهای انجام شده ارزش صادرات نسبت به سال پیش از آن ۷۳ درصد بالا رفته است.
اگر میعانات گازی از کل محموله صادراتی کسر گردد، حجم صادرات از گمرک بوشهر معادل ۲۶ میلیون تن بوده و ارزش نقدی آن برابر با ۱۱ میلیارد و ۹۵۲ میلیون دلار بوده است. در این صورت صادرات از گمرکات بوشهر در قیاس با سال قبل با افزایش ۷۹ درصد همراه بوده است.
همچنین پس از ترخیص کالا از گمرک بوشهر مشخص شد که میزان واردات شاهد افزایش 59 درصدی بوده است. ارزش کالاهای وارداتی در سال گذشته برابر با ۵۷۴ هزار تن کالا بوده که ارزش نقدی آن معادل دو میلیارد دلار برآورد شده است.
بیشترین صادرات از مبدا گمرک بوشهر به کشورهای چین و امارات متحده عربی بوده و بیشترین واردات کشور نیز از همین دو کشور می باشد. مهمترین کالاهایی که هر ساله از بندر بوشهر به سایر کشورهای مقصد ارسال می گردد شامل انواع محصولات شیمی و پتروشیمی از جمله گازهای مایع، متانول، کود اوره، پلیاتیلن، گرانول و مواد معدنی می باشد. همچنین صادرات مواد غذایی شامل گونه های مختلف آبزیان، سبزیجات و صیفیجات بوده است.
مهمترین کشورهای مقصد برای صادرات از بوشهر، در میان کشورهای آسیایی کشورهای چین، امارات متحده عربی، ترکیه، سنگاپور، قطر، هند و پاکستان هستند. همچنین کشورهای آفریقایی از جمله آفریقای جنوبی، نیجریه، موزامبیک و سودان و نیز برزیل در آمریکای جنوبی از دیگر مقاصد صادراتی بندر بوشهر می باشند.
ناظر گمرکات و مدیرکل گمرک بوشهر مهمترین اقلام وارداتی به بندر بوشهر را اعلام کرد. از آن جمله به محموله هایی از انواع پارچه، ماژول های LED، تجهیزات پخت و پز رستورانی، قطعات و لوازم یدکی خودروهای سواری، انواع لاستیک، بلبرینگ، رولبرینگ و قطعات لوازم یدکی موتور سیکلت می توان اشاره کرد. در مورد انواع محصولات غذایی بیشترین واردات مربوط به انواع چای، برنج و موز بوده است.
ناظر و مدیر کل گمرکات همچنین اظهار داشت که بیشترین واردات محقق شده به استان بوشهر از طرف کشورهای آسیایی شامل چین، امارات متحده عربی، هند، فیلیپین، سریلانکا، عمان، کره جنوبی و فدراسیون روسیه بوده است. دیگر کشورها شامل نیوزیلند، ایتالیا و آلمان می باشد.