واردات موبایل: نحوه، شرایط و تعرفه ترخیص و واردات تلفن همراه

واردات موبایل: نحوه، شرایط و تعرفه ترخیص و واردات تلفن همراه

واردات موبایل: نحوه، شرایط و تعرفه ترخیص و واردات تلفن همراه

واردات موبایل: نحوه، شرایط و تعرفه ترخیص و واردات تلفن همراه

14 اسفند1401
واردات موبایل: نحوه، شرایط و تعرفه ترخیص و واردات تلفن همراه

واردات موبایل یکی از تجارت های پر سودی است که طی سال های اخیر در کشورهایی مانند ایران رواج پیدا کرده است. کیفیت بالا، آپشن های متعدد و استفاده از تکنولوژی های پیشرفته در ساخت گوشی های همراه خارجی سبب محبوبیت آن ها شده است. از این رو دولت وارد کردن انواع تلفن همراه را به شرط رعایت قوانین مرتبط با واردات بلامانع اعلام کرده است. در ادامه موارد بسیار مهمی را در این باره بررسی خواهیم کرد.


چه شرکت هایی واردات موبایل را انجام می دهند؟


شرکت های وارد کننده گوشی که در زمینه واردات موبایل و مدل های مختلف آن فعالیت می کنند جزو شرکت های بازرگانی بشمار می آیند. این شرکت ها با پیروی از قوانین و مقررات بازرگانی و پس از طی مراحل قانونی، اقدام به واردات گوشی های موبایل از طریق راه های قانونی می کنند. سپس به صورت عمده مبادرت به توزیع گوشی ها میان مشتریان و فروشندگان موبایل در سراسر کشور می کند.



یک شرکت وارد کننده جهت واردات گوشی تلفن همراه باید مجوزهای لازم را از منابع مختلف اخذ نماید. مجوزهای بازرگانی و ثبت سفارش کالا و ثبت گمرکی از جمله مجوزهای لازم برای فعالیت این شرکت ها هستند. شرکت های مزبور برای فعالیت به صورت رسمی و قانونی و وارد کردن سفارش های گوشی و تبلت از کشورهای مرجع به این مجوزها نیاز مبرم دارند. لازم به ذکر است که هر مدل گوشی همراه دارای یک شناسه بین المللی است که آن را در سامانه های جامع تجارت ثبت می کنند. در واقع سامانه تجارت با هدف مدیریت کالای وارداتی (گوشی موبایل) در تمام مراحل تامین قرار دارد. بنابراین امکان استعلام شناسه های کالا از طریق آن امکان پذیر می باشد.




یک شرکت واردات تلفن همراه چه وظایفی دارد؟


شرکت های وارد کننده ای که در زمینه واردات موبایل کار می کنند وظایف مشخصی را عهده دارند. این شرکت ها موظف به ارائه خدمات پس از فروش یا گارانتی محصولات خود هستند. البته باید خاطر نشان کرد که نحوه ارائه خدمات گارانتی و در کل شرایط گارانتی برای هر شرکت متفاوت است. با این حال مدت زمان گارانتی تمامی شرکت های وارد کننده گوشی همراه ۱۸ ماه است.



اهمیت استفاده از سامانه جامع گارانتی برای واردات موبایل


سامانه جامع گارانتی که در حال حاضر به صورت فعال دایر می باشد از جهات مختلفی در زمینه واردات موبایل و استفاده از کالاهای وارداتی اهمیت دارد. این سامانه جهت حصول اطمینان از اصل بودن کالاهای وارداتی و آگاهی از رسمی بودن خدمات بعد از فروش راه اندازی شده است. علاوه بر آن، راه اندازی این سامانه اهداف دیگری را نیز دنبال می کند. ساماندهی خدمات پس از فروش یا گارانتی در سطح کشور از طرف سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، دیگر هدف راه اندازی این سامانه می باشد. جهت استعلام از سامانه جامع گارانتی باید شماره IMEI تلفن همراه یا سایر دستگاه های سیم کارت خور را در فیلد مربوطه وارد کرد. در این صورت اطلاعات شرکت سازنده موبایل و اصالت آن به نمایش در خواهد آمد.



مزایای واردات موبایل از شرکت های وارد کننده


به طور حتم واردات موبایل از طریق شرکت های وارد کننده این محصول مزایای بسیاری برای تجار و مشتریان ریز بازار به دنبال دارد. بنابراین در صورت تمایل به وارد کردن این کالا بهتر است از طریق شرکت های وارد کننده اقدام کرد. از جمله مزایای این کار شامل موارد متعدد می باشند:


  • ارتباط مستقیم وارد کننده با برند و داشتن نمایندگی رسمی
  • ارائه خدمات و ضمانت معتبر قابل دسترس در اقصی نقاط کشور
  • واردات مستمر و بروز مدل های معتبر
  • ارائه قیمت های مناسب
  • پاسخگویی و همراهی با مشتری در جهت رفع مشکلات گارانتی و ثبت گوشی
  • ثبت و قابل رهگیری بودن شناسه کالا
  • استعلام اصالت گوشی ها در سامانه های گارانتی

تعرفه گمرکی واردات موبایل


هزینه هایی که افراد تحت عنوان
تعرفه های گمرکی جهت واردات موبایل پرداخت می کنند شامل هزینه های ریز و درشتی می شوند که پرداخت آن ها ضروری است. از جمله هزینه های گمرکی شامل موارد ذیل می باشند:
  • ۵ درصد تعرفه واردات گمرکی موبایل های معمولی
  • ۱۲ درصد تعرفه واردات گمرکی موبایل های بالای ۶۰۰ دلار
  • ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده
  • ۴ درصد مالیات علی الحساب

مجوز ها و شرایط واردات تلفن همراه


واردات موبایل نیز همانند واردات تمامی کالاها و محصولات نیاز به صدور و دریافت و همچنین ارائه مجوزهایی دارد. به عبارتی بدون در دست داشتن این مجوزها افراد و شرکت ها حق وارد کردن هیچ نوع دستگاه سیم کارت خوری را ندارند. مهم ترین این مجوزها عبارتند از:

  • کارت بازرگانی
  • مجوز ثبت سفارش کالا
  • اظهارنامه الکترونیکی گمرکی
  • تاییدیه نهایی سامانه ای پی ال جهت ترخیص کالا
  • مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی

عوامل تاثیر گذار بر میزان سود واردات موبایل


سود ناشی از تجارت واردات موبایل به عوامل متعددی بستگی دارد. از جمله مهم ترین این عوامل به قرار ذیل می باشند:

  • نوع منبع تامین کننده خارجی
  • هزینه های لجستیک محموله
  • هزینه های ترخیص محموله موبایل
  • هزینه های بازاریابی جهت فروش گوشی های وارد شده
  • البته باید گفت که برآورد دقیقی از میزان سود حاصله از واردات گوشی تحت هیچ شرایطی امکان پذیر نیست. زیرا نحوه تجارت و راه های انجام آن توسط افراد متفاوت است. همچنین موقعیت و نوسانات ارزی نیز تا حد زیادی در این مسئله تاثیر گذار هستند.


نحوه تعیین ارزش محموله موبایل وارداتی


برای تعیین ارزش محموله موبایل و در کل تجارت واردات موبایل باید ارزش بار وارداتی را در سایت گمرک ایران و در قسمت TSC یا بخش ارزش کالا محاسبه کرد. جهت انجام این کار باید کد تعرفه برند ها و مدل های مختلف گوشی همراه را در اختیار داشت. در غیر این صورت محاسبه ارزش بار وارداتی حامل گوشی تلفن همراه امکان پذیر نخواهد بود.



واردات موبایل به صورت عمده و تجاری


در صورتی که افراد واردات موبایل را به صورت عمده و با هدف تجارت انجام دهند. به دو صورت می توانند عمل کنند. حالت اول خودشان وارد کننده محصول باشند و حالت دوم این است که واردات محصول را برون سپاری کنند. در صورت اقدام از طریق روش اول، لازم است فرد با تمامی مراحل واردات آشنا بوده و بر آنها تسلط کافی داشته باشد. زیرا واردات هر نوع کالایی از جمله موبایل نیازمند مهارت و دانش بالایی است.


مهارت و آگاهی در خصوص واردات گوشی تلفن همراه شامل موارد متعددی می شود که در صورت انتخاب روش اول از سوی وارد کننده، باید نسبت به آن ها آگاه بود. این مهارت ها شامل موارد ذیل می باشند؛



در رابطه با انتخاب روش دوم برای وارد کردن گوشی موبایل آگاهی نسبی نسبت به این مراحل ضروری است.


شرایط واردات تلفن همراه مسافری


در حال حاضر واردات موبایل به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است.
واردات این کالا نیز مانند تمامی کالاها و محصولات وارداتی تابع یک سری قوانین خاص است. بنابراین لازم است وارد کنندگان با شرایط واردات گوشی مسافرتی بیشتر آشنا شوند. زیرا در صورت عدم آگاهی از قوانین و شرایط واردات این کالا شخص وارد کننده با موانع و مشکلات بسیاری روبرو می شود.


شرایط واردات گوشی تلفن همراه و همچنین ترخیص آن از گمرک به نحوی است که محدودیتی برای افراد ایجاد نمی شود. با این حال تنها نکته ای که لازم است به خوبی مد نظر قرار بگیرد ارزش گذاری و قیمت گوشی های همراه است. هر چند طی سال های اخیر قوانین واردات گوشی مسافری دچار تحولات چشمگیری شده است اما همچنان هیچ محدودیتی از طرف گمرک متوجه وارد کنندگان گوشی نمی شود. بنابراین می توان این خبر خوش را به واردکنندگان گوشی مسافرتی داد که مجاز به وارد کردن انواع متنوعی از موبایل هستند.




در صورت عدم ثبت اطلاعات رجیستری چه باید کرد؟


اگر وارد کننده ای در زمان عبور از گمرک به هر دلیل موفق به ثبت اطلاعات رجیستری خود نشود جای هیچ نگرانی نیست. زیرا طبق قوانین واردات موبایل فرد مسافر یک روز فرصت خواهد داشت تا جهت ثبت اطلاعات به گمرک مراجعه کند. علاوه بر آن برای ثبت اطلاعات و اظهار گوشی خود به مدت یک ماه فرصت دارد تا اقدامات لازم را صورت دهد.



نحوه رجیستر گوشی در فرودگاه


اگر فردی از راه هوایی وارد خاک ایران می شود. برای واردات موبایل و استفاده از آن در داخل کشور باید مراحلی را تحت عنوان رجیستری گوشی در فرودگاه انجام دهد. در حقیقت فرد موظف است از همان لحظه ورود نسبت به ثبت گوشی خود اقدامات لازم را انجام دهد. موضوع مهمی که در خصوص ثبت گوشی در فرودگاه وجود دارد امکان ثبت آن به صورت حضوری می باشد. بنابراین افرادی که قصد استفاده از تلفن همراه خود را دارند باید به محض وارد شدن به فرودگاه اطلاعات گوشی خود را ثبت نمایند.


بنابراین در صورتی که مسافران قصد واردات گوشی تلفن همراه را از خارج کشور دارند. همچنین قصد استفاده از آن به مدت حداقل یک ماه را دارند باید در قسمت گمرک مسافرتی برای رجیستری آن اقدام کنند. زیرا تنها در این حالت می توانند از خدمات اپراتورهای داخل کشور بر روی تلفن همراه خود در مدت اقامتشان در ایران استفاده کنند. لازم به ذکر است که در فرودگاه تابلوهای اطلاع رسانی زیادی برای راهنمایی مسافران در خصوص واردات گوشی تلفن همراه و رجیستری آن وجود دارند. همچنین بهتر است مسافران آگاه باشند که بعد از عبور از گیت ورودی دیگر قادر به رجیستر کردن گوشی خود نیستند.



هزینه رجیستری گوشی مسافری


واردات موبایل و رجیستری آن مستلزم پرداخت هزینه ای مشخص است. در حقیقت هزینه ورود موبایل و ترخیص آن و مجوز ورود و استفاده از لوازم جانبی آن یکی از مهم ترین نکات در زمان وارد کردن گوشی می باشد. هزینه این کار بر اساس قوانین وضع شده از مسافر دریافت می شود. به این ترتیب که هر موبایل مسافری پس از ورود به گمرک و ثبت اطلاعات آن، بر اساس ارزش مالی که دارد هزینه ای برای آن تعیین می شود.

در خصوص هزینه رجیستر کردن و واردات گوشی تلفن همراه مسافری نیز به همان شیوه عمل می شود. به این معنی که هزینه دریافتی برای رجیستری گوشی مسافری بر اساس مدل گوشی و ارزش مالی آن تعیین می شود. با توجه به این مطلب باید گفت که میزان هزینه‌ رجیستری موبایل مسافری تا حد زیادی تابع قیمت روز دلار در بازار آزاد است.




نحوه استفاده از پاسپورت برای رجیستری


استفاده از پاسپورت یکی از راه های رایج رجیستری گوشی و واردات موبایل است. برای رجیستری گوشی مسافری به وسیله پاسپورت لازم است سه مرحله مهم را طی کرد. این مراحل به شرح ذیل می باشند.



اظهار حضوری


در صورتی که فرد از کشور خارجی وارد ایران می شود و در کشور مبدا یک گوشی تلفن همراه را خریداری کرده است. همچنین اقامت او در ایران بیشتر از یک ماه طول می کشد و مصمم به استفاده از خدمات اپراتورهای ایران است. لازم است از همان دقایق ورود برای رجیستری گوشی خود به بخش گمرک مسافری مراجعه کند. به این ترتیب اولین مرحله از رجیستری با پاسپورت را طی خواهد کرد.


پرداخت عوارض گمرک دستگاه سیم کارت خور


مرحله دوم پرداخت عوارض موبایل به گمرک است. حال اگر مسافر ایرانی باشد بعد از ورود به ایران و اظهار حضور به مدت یک‌ ماه فرصت دارد تا برای پرداخت عوارض به سایت گمرک مراجعه کند. حال اگر فرد مسافر خارجی باشد و در اصطلاح تبعه سایر کشورها باشد لازم است جهت رجیستری موبایل با پاسپورت بعد از به پایان رسیدن مهلت سی روزه اقدام کند. به همین منظور لازم است اتباع خارجی نیز به صورت حضوری اقدام کنند.



دریافت کد فعال سازی برای رجیستر کردن گوشی


بعد از طی مراحل فوق برای واردات گوشی تلفن همراه و رجیستری گوشی با استفاده از پاسپورت، از سوی سامانه همتا پیامکی برای شماره ثبت شده ارسال می شود. بعد از ارسال و دریافت این پیامک که حاوی یک کد می باشد. فرد مجاز به ثبت گوشی همراه مورد نظر به نام خود می باشد.



جمع بندی

در متن فوق موارد مهم و متعددی را در زمینه واردات موبایل عنوان کردیم. همچنین بیان کردیم که وارد کردن این نوع کالا تابع قوانینی است که در صورت رعایت آن می توان بدون مشکل اقدام به انجام آن کرد.

نظرات
ارسال نظر

مشاوره رایگان ترخیص کالا