أموزش صفرتاصدمراحل واردات کالا

أموزش صفرتاصدمراحل واردات کالا

أموزش صفرتاصدمراحل واردات کالا

14 آبان1401
أموزش صفرتاصدمراحل واردات کالا

برای ورود کالا به ایران چه فرآیندی را باید پشت سر بگذاریم؟


اگر در دنیای تجارت فعالیت دارید، آشنایی با مراحل واردات کالا برای شما ضروری است. خوب است بدانید وقتی صحبت از تنظیم قوانین صادرات و واردات در ایران به میان می‌آید، سه نهاد سیاسی و دولتی در کانون توجه قرار می‌گیرند. نهادهای قانونگذار در زمینه واردات در کشورمان شامل مجلس، هیات وزیران و در نهایت بانک مرکزی می‌شود. همچنین از نظر مراجع قانونی، مهم‌ترین شرایطی که مجلس شورای اسلامی در این زمینه به تصویب رسانده است، «قانون مقررات صادرات و واردات» می‌باشد. این قانون به شکل مستقیم به آموزش واردات کالا می پردازد و معروف‌ترین آیین نامه حاکم بر انتقال کالا به داخل یا خارج از کشور است.

نظارت بر مراحل واردات کالا در ایران چگونه انجام می‌شود؟


در مراحل واردات کالا در ایران با قوانین دیگری هم روبرو می‌شویم به نام قوانین بودجه سالیانه. دولت به عنوان یک سیاست گذاری، بهترین مدل برای سال آینده پیش بینی می‌کند و بنابراین همیشه یک ردیف از قوانین واردات و صادرات در قوانین بودجه سالانه به چشم می‌خورد. اما در مورد عوارض واردات، خدمت شما باید عرض کنیم ، برنامه دولت هر ساله ثابت و قابل پیش بینی است. عوارض واردات به هیچ وجه تحت تأثیر تغییرات سالانه قرار نمی‌گیرد. شما یه راحتی می‌توانید با مشورت کارشناسان رقم عوارض واردات در سال آینده را تخمین بزنید. مشورت با ترخیص کار گمرک که در مجموعه طاها فیدار خلیج فارس فعالیت دارد، به شما کمک می‌کند در این زمینه پیش‌بینی دقیق‌تری داشته باشید.



قوانین ورود کالا در ایران چگونه است و ابزارهای اجرایی آن چه مواردی هستند؟


یکی از مراحل واردات کالا به ایران آَشنایی با قوانینی است که در این زمینه در کشور ما موجود می‌باشد. وظیفه اجرای قانون صادرات و واردات به عهده هیئت دولت است. وزارتخانه ها و ادارات کل در این زمینه ابزار اجرایی دولت می باشند. از این رو، مجموعه‌ای از قوانین در مورد فرآیندهای عملی واردات و صادرات دیده می‌شود. این قوانین روش‌هایی مانند ثبت نام، الزامات صدور مجوز، فهرست محصولات لازم برای رعایت برخی مقررات فنی و ... را مد نظر قرار می‌دهد. این قوانین در شرایطی به‌وسیله دولت اجرایی شده که بسیاری از مصوبات دیگر توسط وزارت صمت تدوین می‌شود.



کارت بازرگانی چه اهمیتی برای تجارت دارد؟


یکی از مهمترین مراحل واردات کالا به ایران دریافت کارت بازرگانی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران وظیفه صدور کارت بازرگانی برای هر فرد یا شرکتی که مشتاق واردات کالا به ایران است را بر عهده دارند. برای دریافت این کارت ابتدا باید از طریق سامانه جامع تجارت به صورت آنلاین وغیرحضوری ثبت نام کنید. توجه داشته باشید این کارت برای ثبت سفارش کالا که یکی از مراحل مهم ترخیص کالا است اهمیت زیادی دارد. در واقع بدون دریافت کارت بازرگانی امکان ترخیص کالا از گمرک وجود ندارد

دقت داشته باشید که قانون واردات و صادرات جمهوری اسلامی ایران به صورت قاطعانه می‌گوید که کارت بازرگانی برای ترخیص کالا در گمرک الزامی است و در صورت نداشتن آن امکان ترخیص کالا از گمرک نمی‌باشد. متاسفانه بسیاری از افراد به دلیل ناآگاهی از این قانون درگیر فرآیندی زمانبر در گمرک می‌شوند که فقط وقت آنها را هدر می‌دهد و هزینه‌های آنها را افزایش می‌دهد. شما می‌توانید برای ترخیص کالا از گمرک بوشهر و دیگر شهرهای ایران از بازرگانی طاها فیدار خلیج فارس کمک بگیرید و مدت زمان ترخیص کالا را تا حد ممکن کوتاه کنید.



بهترین روش ترخیص کالا از گمرک واردات در ایران


یکی از مهمترین مراحل واردات کالا به ایران، پیدا کردن بهترین روش انتقال محموله از گمرک می‌باشد. قبل از هر چیز خوب است بدانید، گمرک جمهوری اسلامی ایران مسئول رسیدگی به کلیه مشکلات مرتبط با ترخیص کالاهای وارداتی است. مجوز اولیه ترخیص کالاهای وارداتی همانگونه که قبلا عرض کردیم، مجوزی است طی فرآیند موجود در سامانه جامع تجارت اخذ می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قوانین خاص وابسته به نوع محموله‌ای که قصد واردات آن را دارید، بهتر است به صفحه اینترنتی سامانه جامع تجارت مراجعه نمایید. برای واردکنندگان کالا مکانیزم آنلاینی به نام پنجره واحد برای تجارت فرامرزی وجود دارد. تجار از طریق آن می توانند مدارک لازم را به صورت الکترونیکی ثبت کنند. این اسناد شامل موارد زیر می‌شود:

  • اظهارنامه واردات گمرکی
  • رسید انبار
  • فاکتور تجاری
  • لیست بسته بندی
  • تحویل سفارش
  • بارنامه
  • گواهی مبدا
  • مجوز ثبت واردات
  • کارت مجوز کارگزار
  • وکالت نامه
  • گواهی بازرسی
  • بیمه نامه

مطالعه بیشتر: انواع بیمه باربری


تعرفه ورود کالا به ایران چگونه است؟


یکی دیگر از مراحل واردات کالا به ایران، بررسی تعرفه ورود کالا به کشور است. وزارت صنعت، معدن و تجارت هر ساله دفترچه ای به نام دفترچه قانون صادرات و واردات منتشر می‌کند. در این دفترچه تمام موارد مربوط به تعرفه ورودی گمرکی و سایر مقررات ابلاغ می‎گردد. معیار قوانین و تعرفه‌های گمرکی از دیرباز در ایران چالش برانگیز بوده است. حدود 20 سال پیش، قانون تلفیق وظایف به چالش‌ها پایان داد و قوانین و تعرفه ورود کالا را شفاف کرد. این تعرفه‌ها معمولاً عوارض واردات نامیده شده و در نموداری با نام رسمی برنامه تعرفه‌های ملی (NTS) گنجانده می‌شوند. در این نمودار اقتصادی بسیار مهم بیش از 8000 ردیف تعرفه قرار می‌گیرد.



هزینه‌های واردات کالا به ایران چگونه محاسبه می‌شود؟


طبیعتاً در میان مراحل واردات کالا به ایران شما باید به مسئله هزینه هم توجه داشته باشید. اولین هزینه، هزینه ثبت نام است. شما باید قبل از شروع فرایند گمرکی هزینه ثبت نام را پرداخت کنید. هر چند مبلغ آن بسیار کم است. شاید به اندازه 0.05 درصد پیش فاکتور بی اهمیت نیاز باشد شما پرداخت کنید. نرخ تعرفه ورودی براساس ارزش حدودی کالا توسط مجلس شورای اسلامی حداقل 4 درصد تخمین زده شده و به تاجر اعلام می‌گردد. تعرفه دیگری نیز وجود دارد که تحت عنوان "سود معاملاتی" شناخته می‌شود. هزینه این تعرفه نیز باید در نظر گرفته شود که به طور جداگانه توسط شورای وزیران تعیین می‌شود. از طرفی، هزینه‌های مربوط به خدمات گمرکی مانند بارگیری، تخلیه، انبارداری، بیمه و ... را در نظر داشته باشید. زیرا می‎دانید این هزینه ها در تعریف و محاسبه تعرفه ها مورد توجه قرار نمی‌گیرند و به نوعی آن‌ها را می‌توان هزینه‌های فرعی دانست.


آیا دولت می‌تواند در تعیین نرخ واردات کالا تغییراتی اعمال کند؟


دولت تحت شرایطی و در راستای سیاست‌های اقتصادی آن زمان می‌تواند ترخ تعرفه واردات را به صورت قانونی افزایش دهد. در واقع دولت مجاز است بر اساس اختیارات قانونی این میزان را افزایش دهد. به همین، مشاهده می‌شود که کالاهای مختلف مشمول نرخ متفاوتی هستند. پیشنهاد می‌کنیم برای اینکه بهتر موضوع را درک کنید الزامات در زمینه واردات کالاهای خارجی به ایران را مورد بررسی قرار دهید. همچنین لازم به ذکر است که در ایران سیاست سهمیه بندی تعرفه‎ای فقط برای واردات محصولات کشاورزی وجود دارد.



چه معافیتی برای تعرفه ورود کالا به ایران وجود دارد؟


بررسی معافیت‌های موجود در مراحل واردات کالا به ایران شاید برای شما جذاب و مفید باشد. معافیت‌های بسیار کمی در این زمینه موجود است. شاید بتوان گفت تنها یک معافیت وجود دارد که به وسیله آن صادرکننده می‌تواند از معافیت تعرفه گمرکی واردات در ایران برخوردار شود. احتمالاً شما هم آن معافیت را درست حدس زده‌اید. در صورتی که توافق ترجیحی بین ایران و کشور صادرکننده وجود داشته باشد شما می‌توانید از معافیت گمرکی بهره مند شوید. البته توجه داشته باشید، یک قانون تلفیق عوارض وجود دارد که تمام معافیت‌های اختصاص یافته به تعدادی از سازمان‌های دولتی کشورمان را از لحاظ تعرفه وارداتی از دو دهه قبل حذف کرده است.



آیا امکان باز پس گرفتن عوارض واردات کالا به کشور وجود دارد؟


فقط تحت شرایطی خاص شما می‌توانید هزینه‎های مربوط به واردات کالا را مسترد کنید. زمانی که مواد اولیه‌ای را وارد میکنید تا بعداً فرآورده حاصل از آنها را صادر کنید، معافیت قابل توجهی به شما اعطا خواهد شد. طبق ماده 66 قانون گمرک جمهوری اسلامی ایران، کلیه عوارضی که فرد در مبادی ورودی به عنوان واردکننده پرداخت می‌کند، در زمان صادرات قابل استرداد است. البته قانون و آئین نامه اجرایی واردات و صادرات، چارچوبی را برای استفاده از این شرایط مشخص کرده است. برای اینکه از این مدل معافیت گمرکی اطلاع پیدا کنید پیشنهاد می‌کنیم حتماً با کارشناسان بازرگانی طاها فیدار خلیج فارس ارتباط بگیرید.

چگونه سختی‌ها و هزینه‌های واردات را کاهش دهیم؟

برای اینکه سختی ها و هزینه‌های مراحل واردات کالا به ایران را کاهش دهید یک پیشنهاد بسیار خوب برای شما داریم. شما می توانید به جای اینکه خودتان تمام فرایندهای مربوط به واردات کالا را انجام دهید، از بازرگانی طاها فیدار خلیج فارس بخواهید این کار را برای شما انجام دهد. در این مجموعه بهترین کارشناسان واردات و صادرات فعالیت دارند و به آسانی و با پرداخت کمترین هزینه مراحل ترخیص کالا از گمرک را برای شما انجام می‌دهند. از طرفی به دلیل اینکه بازرگانی طاها فیدار خلیج فارس نمایندگی فعال در بوشهر و همچنین کشورهای خاورمیانه دارد، پیگیری شرایط انتقال کالا برای شما آسان تر خواهد بود.



بهترین ترخیص کار گمرک در کشورمان به ویژه در استان‌های جنوبی در این مجموعه فعالیت دارد و با نازلترین هزینه ممکن مراحل ترخیص کالا را برای شما انجام می دهد. اکنون این شما هستید که باید انتخاب کنید، مسیر سخت و پرهزینه واردات را به تنهایی انجام دهید یا اینکه برای انجام آن این بازرگانی معتبر کمک بگیرید و کار را آسان تر انجام دهید. مطمئن باشید هیچگاه از اعتماد به طاها فیدار خلیج فارس پشیمان نخواهید شد.


مقالات مرتبط
ترخیص لوازم خانگی از گمرک

نظرات
ارسال نظر

مشاوره رایگان ترخیص کالا