اخبار
اعلام نتایج اولیه آزمون کارگزاری گمرکی در سال 1401

اعلام نتایج اولیه آزمون کارگزاری گمرکی در سال 1401

10 بهمن1401

اطلاعیه گمرک جمهوری اسلامی ایران درخصوص اعلام نتایج اولیه آزمون کارگزاری گمرکی در سال 1401 به نقل از  سازمان سنجش آموزش کشور: به اطلاع متقاضیان شرکت‌کننده در آزمون کارگزاری گمرکی مورخ 1401/09/11می‌رساند، کارنامه نتایج آزمون مذکور از روز یکشنبه مورخ 1401/11/9 در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org قرار خواهد گرفت. لذا ضروری است متقاضیان پس از مشاهده کارنامه و در صورت قبولی در آزمون، به نکات ذیل توجه نمایند: 1- قبولی در این آزمون صرفاً به معنای کسب حداقل امتیاز علمی لازم برای طی نمودن سایر مراحل از جمله استعلامات چندگانه گمرک بوده و حقی را برای داوطلب پذیرفته شده در آزمون ایجاد نمی‌کند. اخذ مجوز کارگزار گمرکی مستلزم احراز شرایط و ارائه مدارک وفق ماده 191 آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی می‌باشد. 2- قبول شدگان بر اساس کارنامه آزمون برای ثبت درخواست مجوز کارگزار گمرکی می‌بایست از تاریخ 1401/11/10به سامانه ملی مجوزها به آدرس www.mojavez.ir  مراجعه و نسبت به بارگذاری تصویر مدارک ذیل اقدام نمایند: مدارک هویتی شامل تصاویر روی کارت ملی، صفحه اول شناسنامه و صفحه توضیحات آن تصویر کارت پایان خدمت/ معافیت دائم از خدمت نظام وظیفه تصویر آخرین مدرک تحصیلی گواهی عدم سوء پیشینه کیفری (به صورت الکترونیکی از پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و به آدرس my.gov.ir قابل دریافت است.) کد رهگیری ایثارگری (صرفاً پذیرفته شدگان با سهمیه ایثارگری) کارنامه قبولی در آزمون کارگزاری گمرکی مورخ 1401/09/11

جزئیات
 افزایش قیمت کالاهای وارداتی و صادراتی در بهار امسال

افزایش قیمت کالاهای وارداتی و صادراتی در بهار امسال

19 دی1395

به گزارش پایگاه خبری اقتصادی معاصر، آمار جدید مرکز آمار از وضعیت شاخص قیمت کالاهای وارداتی و صادراتی در بهار امسال منتشر شد. بر اساس این گزارش،‌تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌­های ریالی در فصل بهار ١٣٩٨ نسبت به فصل قبل ١٣٩٧، ١٣,٦ درصد است که در مقایسه با تورم فصلی زمستان ١٣٩٧ (برابر با ٢٤.٠ درصد) حدود ١٠.٥ واحد درصد کاهش داشته است. همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌­های دلاری نیزدر فصل بهار ١٣٩٨ نسبت به فصل قبل، ٠.١ درصد افزایش داشته که در مقایسه با تورم فصلی زمستان ١٣٩٧ (برابر با ٠.٧ درصد) حدود ٠.٦ واحد درصد کاهش داشته است. در گروه­‌های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم فصلی در بخش ریالی مربوط به گروه «چربیها و روغن‌های حیوانی یا نباتی، فرآورده‌های حاصل از تفکیک آنها، چربیهای خوراکی آماده موم‌های حیوانی یا نباتی» ( ٠,١- درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «کالاها و مصنوعات گوناگون» ( ٣٣.٦ درصد) است. تورم نقطه به نقطه صادرات به ۹۵ درصد رسید تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­‌های ریالی در فصل بهار ١٣٩٨ نسبت به فصل مشابه سال قبل ٩٥,١ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه زمستان ١٣٩٧ (برابر با ١٠٢.٩ درصد) ٧.٨ واحد درصد کاهش داشته است. همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­‌های دلاری در فصل بهار ١٣٩٨ نسبت به فصل مشابه سال قبل ١٢.٧ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه زمستان سال ١٣٩٧ (برابر با ٢٣.٩ درصد) ١١.٢ درصد کاهش داشته است. در گروه‌­های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم نقطه به نقطه در بخش ریالی مربوط به گروه « مروارید طبیعی یا پرورده، سنگهای گرانبها و …» ( ٠,٣- درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «کالاها و مصنوعات گوناگون» ( ٢١٤.٢ درصد) است.

جزئیات
 لیست اقلام معاف از ثبت سفارش واردات در مناطق آزاد

لیست اقلام معاف از ثبت سفارش واردات در مناطق آزاد

19 دی1395

به گزارش پایگاه خبری اقتصادی معاصر، گمرک ایران در موافقت با تعرفه‌های پیشنهادی مناطق آزاد، فهرست ۷۶ قلم کالای وارداتی معاف از ثبت سفارش برای واردات به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را منتشر کرد. بر این اساس واردات مواد اولیه تولیدی و واسطه‌های ماشین‌آلات و تجهیزات موردنیاز واحدهای مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شامل ۷۶ردیف تعرفه دیگر به ثبت سفارش در وزارت صنعت، معدن و تجارت نیاز نداشته و واردات آنها صرفا منوط به رعایت ضوابط و مقررات مربوطه به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خواهد بود. البته گمرک ایران موافقت با تعرفه‌های پیشنهادی مناطق آزاد برای معافیت واردات این ۷۶ قلم کالای وارداتی را به مصرف این کالاها در خط تولید واحدهای فعال صنعتی مستقر در مناطق آزاد و تا سقف نیاز آنها مطابق پروانه بهره‌برداری مشروط کرده است. در ادامه این گزارش به برخی کالاهای گنجانده شده در این فهرست به‌صورت طبقه‌بندی شده اشاره شده است. براساس جداولی که از سوی گمرک ایران منتشر شده است، چند نوع کالا در دسته‌بندی‌های مختلف برای معافیت‌ها معرفی شده‌اند. گروه‌های کالایی را می‌توان به «معادن و صنایع معدنی»، «غیرفلزی‌ها»، «نساجی، پوشاک و سلولزی»، «ماشین‌آلات و تجهیزات»، «خودرو و نیروی محرکه» و «برق و الکترونیک» طبقه‌بندی کرد. در گروه معادن و صنایع معدنی می‌توان به لیست کالاهایی همچون «منگنز و کنسانتره آن»، «میعانات گازی»، «گرافیت»، «رینگ گرافیت»، «الیاف نسوز»، «نسوزها»، «قطعات سرامیکی»، «مواد نسوز کوره»، «فرو منگنز پرکربن»، «فرو سیلیکو منگنز»، «ورق فولادی»، «ورق به عرض بیشتر از ۱۸۵۰ میلی‌متر»، «آهنگری شده» و انواع پروفیل اشاره کرد. همچنین در گروه غیرفلزی‌ها می‌توان به «سدیم لوریل سولفات»، «اسپری فعال‌کننده»، «کش» و «پمپ» اشاره کرد. اما در گروه «نساجی، پوشاک و سلولزی» چه محصولاتی جانمایی شده‌اند؟ مطابق با ارزیابی‌ها «ورق ام دی اف خام»، «ورق اچ دی اف خام»، «ام دی اف خام»، «تخته چند لایه»، «پالت‌های ساده، پالت‌های صندوقی و سایر تخته‌های بارگیری؛ حلقه‌های اتصالی پالت از چوب»، «دوک‌مقوایی»، «منسوج‌ نبافته»، «طناب»، «اجزا و قطعات فوتبال دستی-آدمک و قطعات ایرهاکی-دیسک ایرهاکی» از جمله کالایی هستند که در لیست معافیت‌ها قرار گرفته‌اند.

جزئیات

مشاوره رایگان ترخیص کالا