ترخیص لاستیک از گمرک: مراحل ترخیص و واردات لاستیک

ترخیص لاستیک از گمرک: مراحل ترخیص و واردات لاستیک

ترخیص لاستیک از گمرک: مراحل ترخیص و واردات لاستیک

3 آبان1401
ترخیص لاستیک از گمرک: مراحل ترخیص و واردات لاستیک

آشنایی با نحوه و مراحل ترخیص لاستیک از گمرک برای بسیاری از تجار، خصوصا تجار تازه کار بسیار مهم می باشد. با کمی تحقیق و جستجو در بازار داخلی متوجه خواهید شد که در کشور ما، تولید کننده های لاستیک محدودی مشغول به فعالیت هستند. کم بودن امکانات تولید و همچنین عدم دسترسی به فرمولاسیون ساخت مواد اولیه لاستیک، سبب شد که کشور ما در این زمینه، پیشرفت آنچنانی نداشته باشد. به همین دلیل، برای تامین نیاز بازار داخلی به ناچار، مجبور به واردات رینگ و لاستیک از سایر کشورها هستیم. این موضوع سبب شده که شرکت های مختلفی مشغول واردات لاستیک به بازارهای داخلی شوند.


بنابراین به راحتی می توان پیش بینی کرد بازار واردات و صادرات لاستیک، جزء بازارهای پررونق و داغ کشور بشمار می رود. این رونق نیز باعث شده که تجار مختلفی علاقه مند ورود به این شاخه از تجارت باشند. طبیعتا اولین گام برای ورود به این عرصه، آشنایی با نحوه ترخیص لاستیک از گمرک است. همان طور که میدانید در زمینه واردات و صادرات هر نوع کالایی، آشنایی با روند و قوانین گمرک، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در واقع تجار با تسلط بر این قوانین، بستر امنی را برای خود فراهم می کنند تا در این بستر بتوانند میزان ریسک تجارت خود را تا حد ممکن کاهش دهند.
به دنبال موضوع تسلط بر قوانین گمرکی هر تجارت، واردات لاستیک نیز از این قاعده مستثنا نیست. حال اگر شما هم از علاقمندان واردات لاستیک هستید و می خواهید بدانید نحوه ترخیص لاستیک از گمرک به چه صورت است؛ می توانید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

اهمیت واردات لاستیک


بدون شک، همه ما می دانیم که لاستیک یکی از پرطرفدارترین محصولات خودرویی می باشد. به طور کلی از جمله صنایعی که در صدر متقاضیان دریافت این محصول قرار دارند، می توانیم به صنایعی همچون صنایع خودروسازی، ماشین آلات صنعتی، تجهیزات هوایی و ... اشاره کنیم. نکته قابل توجه در مورد لاستیک این است که تولید این محصول، نیاز به مواد اولیه و مراحل خاصی دارد. از آنجایی که کشور ما با کمبود این مواد اولیه و تجهیزات مواجه است؛ نمی تواند به اندازه نیاز بازار داخلی، لاستیک تولید کند. به همین دلیل، با وجود تولید لاستیک داخلی، باز هم لاستیک، جزء کالاهای وارداتی کشور بشمار می رود.
نکته جالب درباره واردات لاستیک این است که کشورهای چین، هند، امارات، کره، دبی و برخی از کشورهای اروپایی از جمله مهم ترین کشورهای صادرکننده لاستیک به بازار ایران می باشند.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره واردات و ترخیص کالا از چین


نحوه و مراحل ترخیص لاستیک از گمرک


اگر شما جزء تجار واردکننده لاستیک هستید؛ باید این نکته را بدانید که تمام لاستیک های وارداتی باید از یک سری استانداردهای اولیه برخوردار باشند. به همین دلیل، برای اثبات این موضوع، باید مدارک و اسناد لاستیک های وارداتی را به گمرک تحویل دهید تا کارشناسان گمرک، این استانداردها و مشخصات را بررسی کنند. بعد از اینکه این مدارک مورد تایید کارشناسان قرار گرفتند؛ لاستیک های شما بررسی می شوند.

در انتها زمانی ترخیص لاستیک از گمرک، به مرحله اجرا خواهد رسید که لاستیک ها از استانداردهای ابتدایی تعریف شده برخوردار بوده و مورد تایید کارشناسان گمرک قرار گیرند. به منظور احقاق درست و به موقع این امر، نیاز است که شما تسلط کافی بر روی استانداردهای تعریف شده و قوانین گمرکی مربوط به لاستیک، داشته باشید. اگر هم مسلط به این قوانین نیستید می توانید از افراد باتجربه مثل ترخیص کاران گمرک که آشنا به قوانین و مقررات گمرک هستند؛ کمک بگیرید. در ادامه به شرح مدارک و مجوزهای لازم جهت ترخیص لاستیک از گمرک خواهیم پرداخت.

مراحل واردات لاستیک

مدارک و مجوزهای لازم برای ترخیص و واردات لاستیک


در این راستا باید متذکر شویم مدارک مورد نیاز برای ترخیص لاستیک در تمام گمرک ها به یک صورت است. یعنی فرقی نمی کند شما قصد ترخیص کالا از گمرک بوشهر را دارید یا سایر گمرک ها؛ در هر صورت تمامی مراحل ثبت فارش کالا و ترخیص کالا در تمام گمرک ها بر اساس قوانین تعریف شده کشور، به یک منوال خواهد بود. اما اگر می خواهید در سریع ترین زمان ممکن، کالای خود را ترخیص کنید حتما به یک ترخیص کار گمرک ماهر و متخصص، نیاز دارید. ترخیص کار گمرک، با داشتن تجربه و تخصص لازم به شما در زمینه ثبت سفارش کالا و ترخیص کالا از گمرک بوشهر یا هر گمرک دیگری، کمک می کند.


قدم بعدی برای ترخیص کالا از گمرک بوشهر یا سایر گمرک ها، داشتن کارت بازرگانی است. داشتن این کارت، اولین و مهم ترین قدم برای ترخیص کالا ست. لذا حتما باید از این کارت، برخوردار باشید. در بخش زیر ما به صورت تیتروار به مدارک لازم برای ترخیص کالا از گمرگ اشاره می کنیم. البته خاطرتان باشد که برای اینکه ترخیص لاستیک در گمرک با مشکلی مواجه نشود؛ باید مدارک خواسته شده را کامل و به موقع و قبل از رسیدن بارتان آماده کنید و مطمئن باشید که لاستیک ها از استاندارد تعریف شده برخوردار هستند. اما مدارک لازم برای ترخیص بار لاستیک، عبارت اند از :

  • اصل و کپی کارت ملی صاحب بار لاستیک
  • اصل و کپی کارت بازرگانی
  • پیش فاکتور یا پروفرما
  • بیمه نامه لاستیک ‌ها
  • مجوز استاندارد
  • مجوز از وزارت راه
  • اظهار نامه
  • گواهی مبدا لاستیک‌ ها ( این گواهی کشور سازنده کالا را معرفی می کند و به نوعی تاییدیه مبادله لاستیک‌ ها می باشد.)
  • بارنامه لاستیک‌ ها
  • ترخیصیه لاستیک ‌ها
  • و ...

بیشتر بخوانید:صفرتاصد ترخیص کالا از دبی


بعد از تهیه این مدارک می توانید برای ترخیص کالا آن ها را به گمرک ارائه دهید. برای اطلاعات بیشتر در مورد تهیه این مدارک می توانید از ترخیص کار گمرک، کمک بگیرید. در حال حاضر، گمرک های مختلفی برای ترخیص لاستیک وجود دارد که گمرک بوشهر یکی از آن ها است. در انتها پیشنهاد ما به شما این است که برای دریافت نتیجه بهتر، حتما از مجموعه های متخصص این کار کمک بگیرید. چرا که آن ها به شما کمک می کنند تا ریسک کار و نرخ ضرر و زیان احتمالی تجارت شما تا حد قابل توجهی کاهش یابد.

مدارک ترخیص لاستیک از گمرک

در زمان خرید لاستیک برای واردات چه پارامترهایی را باید بررسی کنیم؟


برای خرید لاستیک بایستی یک سری پارامترها را بررسی کنید تا لاستیکی که خریداری میکنید از کیفیت و استاندارد لازم جهت واردات و فروش در بازار داخلی برخوردار باشد؛برخی از مهم ترین این پارامترها به شرح زیر می باشد:

  • طول عمر لاستیک
طول عمر لاستیک یک عدد 4 رقمی است و روی آن هک شده است. این عمر مفید، عموما بین 4 تا 7 سال می باشد.
  • مقدار کارکرد
استانداردترین حالت ممکن برای کارکرد لاستیک، 80 هزار کیلومتر است.
  • عاج لاستیک
هر لاستیکی باید دارای عاج هایی با شیار حداقل 6/1 میلی متر باشد. در صورت کمتر بودن، ترخیص کالا صورت نمی گیرد.
  • ابعاد
ابعاد استاندارد لاستیک یعنی قطر رینگ لاستیک کمتر از 254 و بیشتر از 635 میلی متر نباشد.
  • مقاومت لاستیک در برابر فرسایش
هر چه عدد درج شده روی لاستیک، بیشتر باشد یعنی مقاومت آن بیشتر می باشد.

سوالات متداول درباره واردات و ترخیص لاستیک


1. زمان مناسب برای واردات رینگ و لاستیک معمولا چه زمانی است؟


پاسخ این سوال تا حد خیلی زیادی به نیاز بازار داخلی و وضعیت بازار بستگی دارد. در واقع تجار و شرکت های وارداتی که در این زمینه فعالیت می کنند، بر طبق تجربه ای که دارند و با توجه به نیاز بازار داخلی، برای واردات اقدام می نمایند. به همین دلیل است که پیشنهاد ما برای کسانی که به گونه ای در این تجارت تازه کار هستند، این است که با یک مجموعه کاربلد و متخصص همکاری نمایند.


2. هزینه های ترخیص لاستیک از گمرک چقدر برآورد می شود؟


فاکتورهای تعیین کننده هزینه ترخیص لاستیک از گمرک، می توانند متنوع باشند. اما از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر این موضوع، می توانیم به بخشنامه هایی که هر ساله بر اساس قوانین مختلف، به روز می شوند اشاره نماییم. با این حال هزینه های مربوط به انبار و نگهداری،هزینه کشتیرانی،بیمه،عوارض گمرکی و غیره نیز از جمله مواد تاثیرگذار بر هزینه ترخیص خواهند بود.


مقالات مرتبط
ترخیص لوازم خانگی از گمرک
واردات و ترخیص جرثقیل از گمرک
واردات و ترخیص گیربکس از گمرک
پرسودترین کالاهای وارداتی از چین
راهنمای سامانه جامع تجارت
ترخیص کالا از ترکیه

نظرات
ارسال نظر

مشاوره رایگان ترخیص کالا