واردات کالاهای حساس از چین به ایران

واردات کالاهای حساس از چین به ایران

واردات کالاهای حساس از چین به ایران

1 دی1403
واردات کالاهای حساس از چین به ایران

واردات کالاهای حساس از چین به ایران را می‌توان به عنوان یکی از جنبه‌های حائز اهمیت ترین تجارت بین‌المللی دانست. این نوع کالاها به دلیل شرایط ویژه‌ای که دارند باید از لحاظ ایمنی و امنیت و خطرات بهداشتی محافظت شوند. در این مقاله مطالب مفیدی در خصوص نکات و الزامات مربوط به واردات کالاهای حساس از چین به ایران پرداخته‌ایم که می‌تواند منجر به افزایش اطلاعات شما در خصوص این مسائل و مسائل پیرامون آن شود.

در صورتی که قصد واردات کالاهایی حساس از چین به ایران را دارید و در خصوص قوانین و مقررات آن اطلاعات کافی ندارید کافی است که با کارشناسان زبده و ماهر مجموعه طاها فیدار خلیج ارتباط برقرار کنید تا به صورت کامل و جامع و به صورت غیر حضوری و حضوری راهنمایی شوید.

کالای حساس چیست و چند نوع دارد؟

به کالاهایی که واردات و صادرات آن نیازمند رعایت استانداردهای خاص و مدارک و مجوزهای قانونی است، کالای حساس می‌گویند. به طور معمول کالاهای حساس شامل ۴ مورد است؛
  • محصولات غذایی و آشامیدنی
کنسروها، نوشیدنی‌ها و سایر مواد غذایی تازه
  • محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی
مکمل‌های غذایی، داروها و وسایل پزشکی
  • مواد شیمیایی و صنعتی
محصولات شیمیایی خطرناک و مواد اولیه صنعتی
  • کالاهای الکترونیکی
دستگاه‌های الکترونیک که ممکن است برای امنیت ملی حساس و خطرساز باشد.

موارد‌های گفته شده جزو کالاهای حساس هستند که واردات آن‌ها نیاز به رعایت برخی از نکات و استانداردهای خاصی است. همچنین واردات این نوع محصولات مستلزم دریافت مجوزها از سازمان و مراکز معتبر است.


گام به گام واردات کالاهای حساس از کشور چین

گام به گام واردات کالاهای حساس از کشور چین

انتخاب تامین کننده معتبر

یک تامین کننده معتبر و مناسب باید از مجوزهای لازم و اعتبار بالایی برخوردار باشد، سابقه درخشان او در تامین کالاهای حساس نشان از مهارت و اعتبار بالای او می‌دهد. همچنین دارا بودن تامین کننده از مدارک مربوط به استانداردهای بین‌المللی از دیگر نشانه‌های انتخاب یک تامین کننده معتبر است.

اخذ مدارک و مجوزها لازمه

پیش از اقدام به واردات باید از مراجع قانونی همچون سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت مجوزهای لازم را جهت واردات کالاهای حساس دریافت کرد. کالاهای حساس جهت واردات نیاز به گواهی‌های بهداشتی و ایمنی دارند؛ که باید از سوی تامین کننده در چین صادر شود که تضمین کننده رعایت استانداردهای لازمه محصول است.

قرارداد با تامین کننده

در وهله بعدی پس از انتخاب تامین کننده و بررسی مدارک و مجوزهای آن؛ باید قراردادی قانونی بین طرفین منعقد شود. مواردی از قبیل زمان تحویل کالا، شرایط پرداخت، خدمات پس از فروش و شرایط گارانتی باید در قراردادنامه درج شود.

انتخاب روش حمل کلا

روش‌های متعددی جهت حمل و نقل کالاهای وارداتی حساس از چین به ایران وجود دارد، از روش حمل و نقل زمینی برای اکثریت محصولات استفاده می‌شود و محصولات حساس جهت حمل و نقل زمینی باید دارای بیمه جهت جلوگیری از خسارات و ضرر و زیان مالی باشند. از حمل و نقل دریایی برای کالاهای سنگین و حجیم و از حمل و نقل هوایی به برای کالاهای حساس و با ارزش که باید در سریع‌ترین زمان ممکن به دست خریدار برسد استفاده می‌شود. انتخاب روش حمل و نقل کالا وابسته به نوع محصول، مدت زمان تحویل و هزینه‌ها دارد.

ترخیص کالا از گمرک

پس از ورود کالاهای وارداتی به کشور ایران نیاز است که مراحل ترخیص کالا از گمرک را طی کنید، تا محصول به دست شما برسد. مدارکی از قبیل مجوزهای واردات، بارنامه، فاکتور خرید و گواهی‌های بهداشتی و ایمنی جهت ترخیص کالا از گمرک نیاز است.

مراحل ترخیص کالای حساس از گمرک

پس از ورود کالا به کشور باید با دارا بودن مدارکی چون فاکتور خرید، بارنامه، گواهی‌های بهداشتی و ایمنی و مجوزهای واردات نسبت به دریافت کالا و ترخیص آن از گمرک اقدام کرد. در وهله اول کلیه مدارک لازمه باید به گمرک ارائه شود؛ پس از بررسی مدارک توسط گمرک، عوارض و مالیات‌های مربوط به کالا پرداخت می‌شود و پس از تایید و پرداخت هزینه کالا می‌توان از گمرک محصول را تحویل گرفت.

در صورتی که از کلیه مدارک و مجوزهای مربوط برخوردار باشید و مراحل مربوطه را به درستی طی کنید به راحتی و بدون تلف شدن وقت می‌توانید کالاهای خود را از گمرک ترخیص کنید. جهت آشنایی با فرایند ترخیص کالا از گمرک نیاز است که از کارشناسان زبده مشاوره بگیرید؛ با دریافت مشاوره از کارشناسان طاها فیدار خلیج اطلاعات خود را در زمینه ترخیص کالا، ترخیص کالا از گمرک و ثبت سفارش کالا افزایش دهید.


نکات اصلی در واردات کالاهای حساس از چین

نکات اصلی در واردات کالاهای حساس از چین

آشنایی با بازار: از جمله نکات موثر در سودمندی و بهره‌وری از واردات کالاهای حساس آشنایی با بازار هدف است، با بررسی رقبا، شرایط بازار و شناخت نیازها می‌توانید تصمیمات بهتر و ایده‌آل‌تری بگیرید.

رعایت قواعد و استانداردها: قواعد و استانداردها بین المللی که برای واردات کالاهای حساس در نظر گرفته شده است در ایمنی و کیفیت کالاها تاثیرگذارند. برای دریافت کالاهای با کیفیت و عدم ضرر و زیان حقوقی و مالی کافی است که استانداردهای ملی و بین المللی را رعایت کنید.

ارزیابی نظرات مشتریان: با بررسی و نظارت مستمر بر تولید کنندگان و اطلاع از سطح کیفی کالاها می‌توانید از بروز بسیاری از مشکلات و زیان‌ها جلوگیری کنید. نظرات مشتریان تامین کنندگان نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار در تضمین کیفیت محصولات و عدم ایجاد خسارات و زیان‌های مالی است.

مدیریت ریسک: با ارزیابی خطرات احتمالی و برنامه‌ریزی مناسب می‌توانید به راحتی ریسک‌های ممکنه را مدیریت کنید و با رعایت قوانین و قواعد حداکثر سودمندی خود را از طریق واردات کالاهای حساس ب به دست آورید.

کلام آخر

مجموعه طاها فیدار خلیج می‌تواند به عنوان یک مشاور خصوصی شما را در عرصه واردات کالای حساس راهنمایی کند. احتمالاتی که در واردات کالای حساس وجود دارد و دریافت مجوزهای گوناگون از سازمان‌ها ممکن است چالش انگیز باشد؛ به همین علت می‌توانید با دریافت راهنمایی از کارشناسان حرفه‌ای و متخصص مجموعه طاها فیدار خلیج اطلاعات خود را به صورت جامع و کامل در رابطه با این حرفه افزایش دهید و با تکیه بر نکات کلیدی و قوانین و قواعد مربوطه به راحتی و بدون ایجاد مشکلات حقوقی و مالی از سود کلانی بهر ببرید.

مطالعه بیشتر:
واردات لوازم جانبی موبایل از چین و دبی
تفاوت سود بازرگانی و حقوق گمرکی
کشتی های تجاری؛ انواع کشتی های حمل و نقل و کاربرد هریک از آنها

نظرات
ارسال نظر

مشاوره رایگان ترخیص کالا