واردات و ترخیص پوشاک از ترکیه چگونه است؟ - بازرگانی طاها خلیج
واردات و ترخیص پوشاک از ترکیه چگونه است؟ - بازرگانی طاها خلیج
8 دی1400
پوشاک یکی از اصلیترین نیازهای انسانهاست و رفع این نیاز بازار خوبی را برای تاجران ساخته. بخشی از این نیاز در کشورمان از طریق تولیدات داخلی تأمین میشود اما بخش قابلتوجهی از پوشاکهایی که در فروشگاهها دیده میشوند وارداتی هستند. در این مقاله میکوشیم اطلاعاتی درباره واردات پوشاک از کشور ترکیه بدهیم و همچنین در آخر با ترخیص پوشاک از ترکیه بیشتر آشنا شویم.
وضع واردات از ترکیه
ترکیه از جمله کشورهایی است که در زمینه مد و لباس بسیار شناختهشده است و از طریق صادرات محصولات خود درآمد بسیار زیادی به دست میآورد. ترکیه را میشود دومین صادرکننده پوشاک به بازار اروپا دانست و این نشان از کیفیت و محبوبیت پوشاک این کشور دارد. ایران هم از کشورهایی است که واردات پوشاک از ترکیه دارد.عوامل زیادی وجود دارد که تاجران ایرانی تمایل دارند واردات از ترکیه داشته باشند. در این میان میشود به روابط قوی دو کشور، صرفهجویی در هزینه و زمان به علت وجود مسافت کم، کیفیت خوب و بالای محصولات ترکی و... اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: مراحل واردات کالا
پوشاک ترکی مقبولیت بسیاری میان ایرانیان پیدا کرده و همین باعث شده که بازار بزرگی ایجاد شود که علاوه بر تاجران مردم عادی هم سعی میکنند در کنار سفر خود کمی لباس و پوشاک وارد کنند تا بهوسیله آن کسب درآمدی داشته باشند؛ اما بهتر است با راه و روش واردات پوشاک از ترکیه بیشتر آشنا گردیم تا در این مسیر با مشکلی مواجه نشویم.
خرید پوشاک از ترکیه
روشهای زیادی وجود دارد که میشود از طریق آنها پوشاک ترکی را خریده و به کشور وارد کرد. میتوان برای خرید پوشاک مستقیماً به فروشگاهها و بازارها سر زد و یا از نمایندگیهای معتبر در ترکیه خرید کرد و یا پوشاک را از برندهای ترکی تأمین کرد. همچنین میتوان برای خرید از شرکتهای واسطه استفاده کرد که در این حوزه کاربلد هستند، هرچند ممکن است این کار کمی هزینه را بالا ببرد یا اینکه با شرکت های بازرگانی همچون طاها فیدار خلیج فارس که ارائه دهنده خدمات ترخیص کالا بدون واسطه است، همکاری نمائید.مطلب پیشنهادی: ترخیص کالا بدون واسطه
دو شهر استانبول و وان از مراکز مهم خرید پوشاک تاجران ایرانی در ترکیه هستند. در میان این دو شهر، شهر وان به دلیل هممرز بودن و داشتن نمایندگی برندهای مختلف محبوبیت بیشتری دارد. از بازارهای محبوب بازرگانان در شهر استانبول میشود به بازار فاتح و بازار یلیشکویدر و بازار بشیکتاش اشاره کرد. در شهر وان هم بازارچههای محلی بسیاری وجود دارد که هزینه خرید پوشاک نسبت به پاساژها کمتر است.
دولت ترکیه علاقه بسیاری به بازار لباس نشان داده و سعی میکند به تولیدکنندگان ترکی کمک کند تا بازرگانان مورد نیاز خود برای واردات پوشاک از ترکیه پیدا کنند. از برندها مطرح پوشاک در ترکیه میشود به برندهای زیر اشاره کرد.
برند sunsurf که لباس شنای مردانه و زنانه عرضه میکند، برند Pirlanta Etiket San که انواع پوشاک و منسوجات ارائه میکند، GOO.MODA که لباسهای محجبه همچون روپوش، مانتو، روسری و ... عرضه میکند، برند ماوی که به محصولات جین و انواع پوشاکش شناخته میشود، برند DeFacto که برندی پیشتاز در مد و فشن است و به تخفیفات و حراجیهای بزرگش شناخته میشود؛ و بسیاری برند دیگر که میشود با واردات پوشاک از آنها به سود سرشاری رسید.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره ثبت سفارش کالا
چگونه از ترکیه لباس وارد کنیم؟
اینکه ترکیه در همسایگی ما قرار دارد میتواند یک امتیاز مثبت در تجارتهای بین دو کشور باشد. حجم زیادی از تجارت دو کشور از مسیرهای زمینی اتفاق میافتد، البته از طریق هوایی هم میتوان کالا را مستقیم به تهران و شهرهای کلان رساند. گفته میشود در هر ساعت شش کانتینر کالا از ترکیه وارد ایران میشود و این خود نشاندهنده این است که حجم زیادی از نیاز کشور از طریق واردات پوشاک از ترکیه تأمین میشود.اغلب بهخاطر کاهش هزینهها واردات پوشاک از ترکیه بهوسیله حملونقل زمینی انجام میشود. در این مسیر از خطوط ریلی و راهآهن بین دو کشور، اتوبوسهای خط استانبول تبریز و یا تهران، کانتینرها و ... استفاده میشود. همچنین تاجران با هماهنگی با دفترهای باربری در تبریز میتوانند بار خود را وارد کنند.
بعضی با استفاده از قوانین حمل بار مسافر هواپیما پوشاک خود را وارد میکنند. باید توجه داشت که بار قانونی که هر مسافر میتواند همراه داشته باشد 30 کیلوگرم است، پس باید چند همراه با خود داشت تا بشود حجم مناسب از پوشک را وارد کرد. البته دقت داشته باشید که محتوای چمدانها را جوری بچینید که پیدا نباشد که بارتان تجاری است.
بیشتر بخوانید: انواع روش های حمل در ترخیص کالا
اطلاعاتی درباره ترخیص پوشاک از ترکیه
برای ترخیص پوشاک از ترکیه میشود به چندین گمرکی که در مرز ایران - ترکیه قرار دارد مراجعه کرد. یکی از مرزهای پر رفتوآمد مرز رازی - کاپی کوی میباشد که این مرز از طرف ایران به آذربایجان غربی و ارومیه و از طرف ترکیه به شهر وان مرتبط است. این گمرک به اسکنر ریلی و سگ موادیاب مجهز است و محمولهها بهدقت بررسی میشوند.گمرک دیگر که برای ترخیص پوشاک از ترکیه مورد استفاده قرار میگیرد گمرک سرو هست که این گمرک حدود یک ساعت با شهر ارومیه فاصله دارد. گمرک دیگر گمرک بازرگان است که از آن طرف به گمرک گوربولاغ ترکیه متصل است. این گمرک هم گمرکی مجهز هست که بهدقت بارها بررسی میشود. در این میان میشود از گمرک خوی هم برای ترخیص پوشاک استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: ترخیص کالا از ترکیه
بعد از واردات پوشاک به گمرک لازم است کارهای لازم برای ترخیص پوشاک از ترکیه انجام گیرد. اولین کار این است که نمونهای از پوشاکهای واردشده به آزمایشگاه گمرک فرستاده شود تا تعرفه ترخیص پوشاک تعیین شود. معمولاً پوشاک حدود 55 تا 75 درصد تعرفه میخورد و ارزش افزوده 9 درصد هم به آن اضافه میشود. به دلیل اینکه پوشاک در گروه کالایی ده قرار گرفته سود بازرگانی دریافتی آن توسط گمرک دو برابر است یعنی بازرگان برای ترخیص پوشاک باید بین 119 تا 159 درصد تعرفه بپردازد.
از مدارک دیگری که باید تکمیل شود بیمهنامه گواهی بهداشت، پیشفاکتور یا پروفرما، فاکتور، گواهی بازرسی یا گواهی انطباق و ... . در آخر توصیه ما به شما این است که برای واردات و ترخیص پوشاک از ترکیه حتماً با کارشناسان خبره ما تماس بگیرید.
شرکت بازرگانی طاها فیدار خلیجفارس با سال ها تجربه در این حوزه آماده خرید عمده کالا از ترکیه و انجام کلیه تشریفات گمرکی و گرفتن مجوز های قانونی برای ترخیص کالا میباشد. شرکت ما تجارتی پر سود و مطمئن را حق شما میداند و با صرف کمترین زمان و حداقل هزینه کارهای شما را انجام میدهد. با ما در تماس باشید.
مقالات مرتبط
تخصیص ارز وارداتی
واردات و ترخیص کالا از چین
نظرات
ارسال نظر