اعتبار اسناد IC چیست؟

اعتبار اسناد IC چیست؟

اعتبار اسناد IC چیست؟

22 مرداد1403
اعتبار اسناد IC چیست؟

اعتبار اسناد lc چیست؟ اسنادی که توسط مؤسسات مالی صادر می‌گردند در واقع تعهدی هستند برای پرداخت کردن مقداری پول که عمدتاً در امور مالی تجارت استفاده می‌شود را اعتبار اسناد LC می‌نامند. اعتبار اسنادی تعهدی از طرف بانک است که به خریدار و فروشنده ارائه می‌دهند. در تجارت بین‌الملل، هنگامی که خریدار از یک کشور و فروشنده از کشوری دیگر اقدام به انجام معامله کنند، اهمیت اعتبار اسناد lc خود را نشان می‌دهد.


مطالعه بیشتر | ترخیص کار گمرک


انواع اعتبار اسنادی

برای انجام معامله علاوه بر وجود اعتبارنامه که نقش مهمی دارد، اقلامی مثل شخص یا شرکت فروشنده، بانک ابلاغ‌کننده (از سوی فروشنده) و بانک یا مؤسسه مالی صادرکننده (از سوی خریدار) هم دارای اهمیت هستند. طبق قاعده‌ای که درباره اعتبار اسنادی وجود دارد، هر موقع که خریدار نتواند مبلغ خرید را پرداخت نماید، بانک وظیفه دارد باقی‌مانده یا تمام مبلغ خرید را بپردازد. اعتبارات اسنادی بیشتر در معاملات بین‌المللی برای اطمینان از دریافت مبالغ پرداختی استفاده می‌شود.

به خاطر ماهیت معاملات بین‌المللی که شامل مواردی مثل تفاوت قوانین کشورها و مسافت اعتبارات اسنادی به یک جنبه بسیار مهم در تجارت بین‌المللی تبدیل شده است. بانک همچنین از سوی خریدار که نگهدارنده اعتبار اسنادی به حساب می‌آید تا هنگام دریافت تاییدیه که محموله‌های خریداری شده حمل گردند وجه را پرداخت نمی‌کند.

در رابطه با اعتبار اسناد در کشورمان باید این موضوع را بگوییم که به خاطر محدودیت‌هایی که بانک مرکزی وضع کرده است، انواعی از این اعتبارات قابل استفاده نیستند و باید برای استفاده از برخی از آنها از بانک مرکزی مجوزهای لازم را بگیرید. در قسمت زیر انواع اعتبار اسنادی را آورده‌ایم تا متوجه تفاوت‌هایی که میان آنها وجود دارد شوید.


اعتبار اسناد IC چیست؟

اعتبار اسناد وارداتی و صادراتی

منظور از این نوع اعتبار در تجارت بین‌الملل چیست؟ اعتباری که خریدار جهت واردات به کشور خود گشایش و صرف می‌کند اعتبار وارداتی نام دارد. این اعتبار از نظر فروشنده کالا که در کشور دیگری اقامت و فعالیت‌های تجاری دارد، اعتبار صادراتی است.

اعتبار اسنادی تأیید شده

اعتباری است که خریدار متعهد می‌شود تا اعتبار صادره بانک خود را به تأیید هر بانک معتبر دیگر که فروشنده می‌خواهد، برساند. این نوع اعتبار اسنادی به معنی اطمینان نداشتن به حیثیت اعتباری بانک صادرکننده و یا وضعیت متزلزل سیاسی و اقتصادی کشوری است که محموله‌ای را می‌خرد.

اعتبار اسنادی تأیید نشده

این نوع اعتبار گفته می‌شود که بر اساس آن، ذی‌نفع اصلی حق دارد تمام یا قسمتی از اعتبار گشایش شده را به فرد یا افراد دیگر انتقال دهد. در واقع این نوع اعتبار یک امتیاز برای فروشنده به حساب می‌آید که به وسیله آن می‌تواند به تجارت یا صادرات و واردات بپردازد.

اعتبار اسنادی قابل برگشت

در این نوع اعتبار، خریدار و یا بانک گشایش‌کننده اعتبار قادر است بدون اطلاع فرد ذی‌نفع و اجازه فروشنده، هر گونه تغییر یا اصلاح در شرایط اعتبار ایجاد کند. از این نوع اعتبار استفاده زیادی نمی‌شود؛ زیرا فروشنده اطمینان لازم را نسبت به پایدار ماندن اعتبار و انجام تعهدات مربوط به خریدار ندارد.

اعتبار اسنادی غیر قابل بازگشت

در اعتبار اسنادی غیر قابل برگشت، انجام هرگونه تغییر شرایط اعتبار از سوی خریدار یا بانک گشایش‌کننده اعتبار، وابسته به موافقت و رضایت فروشنده است. بیشتر فروشندگان در تمام دنیا سعی بر استفاده از این نوع اعتبار دارند و از اعتبار اسنادی غیر قابل برگشت استقبال بیشتری می‌کنند. کارشناسان طاها فیدار خلیج فارس درباره انواع اعتبار اسنادی اطلاعات جامعی در اختیار شما قرار می‌دهند، در صورت وجود هر گونه سوال و ابهام با مشاوران ما تماس بگیرید.

اعتبار اسناد وارداتی و صادراتی

مدارک لازم برای گشایش اعتبار اسنادی

برای افتتاح اعتبارات اسنادی شما به مدارکی نیاز دارید که در بخش زیر آنها را آورده‌ایم تا پیش از هر اقدامی مدارک مورد نیاز را آماده کنید تا با مشکلی مواجه نشوید. البته همان طور که گفتیم قوانین اعتبار اسنادی در هر کشور متفاوت است و شاید برخی کشورها مدارک دیگری هم از شما بخواهند.
  • فرم تقاضای گشایش اعتبار به طورت تکمیل شده
  • پروفرما اینویس ممهور توسط وزارت بازرگانی زمان ثبت سفارش
  • فرم ثبت سفارش کالا که توسط وزارت بازرگانی مهر و شماره شده باشد.
  • تعهدنامه نوسانات قیمت ارز
  • بیمه‌نامه باربری
  • فرم ارائه تسهیلات برای گشایش اعتبار اسناد صادراتی
اعتبار اسنادی چیست؟
مطالعه بیشتر | ترخیص کالا

هزینه‌های اعتبار اسنادی

اعتبار اسنادی هزینه‌های مختلفی از جمله هزینه پیش‌پرداخت اعتبار اسنادی، هزینه کارمزد فروش ارز و مبلغ کارمزد گشایش اعتبار دارد که در بخش زیر توضیحاتی درباره آنها به شما ارائه می‌دهیم. این هزینه که باید به حساب بانک گشاینده اعتبار پرداخت شود، موارد زیر را در بر می‌گیرد:


هزینه پیش‌پرداخت اعتبار اسنادی: مبلغی که باید تحت عنوان پیش‌پرداخت به حساب بانک گشاینده واریز گردد که به طور معمول شامل 10 درصد از ارزش پروفرما اینوس می‌شود.

مبلغ کارمزد گشایش اعتبار: هزینه‌ای که باید برای کارمزد ایجاد اعتبار اسنادی پرداخت گردد که برای محاسبه این کارمزد باید نرخ ارز را به قیمت روز ضرب در ارزش پروفرما کنید.

هزینه‌های کارمزد فروش ارز: برای محاسبه این هزینه باید ارزش پروفرما را مطابق بر اساس نرخ ارز محاسبه کنید.



طرف‌های اعتبار اسنادی چه افرادی هستند و چه نقشی در این نوع مبادله دارند؟

برای اینکه یک اعتبار اسنادی شکل بگیرد و بتوان به کمک آن در بازارهای بین‌المللی به مبادله و معامله کالا پرداخت، باید یک سری شرایط و طرف‌های ذینفع وجود داشته باشند و هر کدام بر اساس قوانین و مقرراتی که از قبل تدوین شده‌اند توسط اتاق بازرگانی بین‌المللی عمل نمایند.
هزینه‌های اعتبار اسنادی

در اعتبار اسنادی متقاضی چه کسی است و چه نقشی دارد؟

متقاضی می‌تواند یک شخص حقیقی و حقوقی باشد که به خاطر انجام معاملات بین‌المللی از بانک مشخصی درخواست گشایش می‌کند. سپس بانک بعد از اینکه شرایط فرد را به طور دقیق بررسی کرد و درخواست‌های تکمیل شده توسط او را دریافت نمود، حساب مورد نظر را نزد خود برای باز می‌کند و امکان پرداخت پول به فروشنده را از این راه فراهم می‌آورد. اگر می‌خواهید بدانید که اعتبار اسناد lc چیست و اطلاعات بیشتری در این باره به دست بیاورید، با مشاوران ما در طاها فیدار خلیج فارس تماس بگیرید.

خلاصه مطلب

اعتبار اسناد lc چیست؟ در واقع اسنادی است که هنگام تجارت بین‌المللی از سوی بانک به عنوان تعهد به فروشنده و خریدار ارائه می‌کنند. وقتی هنگام تجارت طرفین قرارداد از کشورهای مختلفی باشند، اعتبار اسناد lc اهمیت خود را نشان می‌دهند.
آرزوی دیرینه تاجران مخصوصاً در تجارت بین‌المللی، پیدا کردن ابزار و روش مناسب برای تحویل کالا و پرداخت هزینه آن بوده است. لزوم همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین دولت‌ها و ضرورت‌های همکاری تجار باعث شد تا با همکاری بانک‌ها اعتبارات اسنادی به صورت عرف رایج جاری گردند.


مطالعه بیشتر :
سریع ترین راه تخصیص ارز وارداتی
انواع ارز در ترخیص کالا
کالای متروکه
واردات کالا بدون کارت بازرگانی

نظرات
ارسال نظر

مشاوره رایگان ترخیص کالا