واردات دام زنده

واردات دام زنده

واردات دام زنده

1 دی1403
واردات دام زنده

واردات دام زنده در صنعت کشاورزی و دامداری یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های اقتصادی و تجاری به شمار می‌رود. واردات دام زنده نه تنها موجب تامین نیازهای کشور چون محصولات دامی و گوشت می‌شود. بلکه منجر به ارتقاء کیفیت و بهره وری در صنعت دامداری خواهد شد. در این مقاله قصد داریم به دلایل واردات دام زنده، نحوه آن و شرایط، چالش‌ها و مزایای آن بپردازیم. پس اگر قصد دارید که در رابطه با واردات دام زنده اطلاعات خود را افزایش دهید پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

اهمیت واردات دام زنده

تامین نیازهای غذایی کشور

افزایش جمعیت و تقاضا برای محصولات پروتئینی تولید داخلی و واردات دام را ایجاد می‌کند. در برخی موارد تولید داخلی گوشت و فرآورده‌های دامی نیاز جامعه را برطرف نمی‌کند و نیاز می‌شود که دولت از کشورهای دیگر نسبت به واردات دام زنده اقدام کند. با واردات دام زنده علاوه بر کنترل قیمت نیازهای جامعه برطرف خواهد شد و منجر به تضمین امنیت غذایی خواهد شد.

تنوع بخشیدن به نژادهای دامی

دلیل دوم واردات دام زنده ایجاد تنوع نژادهای دامی است، کشور با وارد کردن دام زنده به دنبال ایجاد تنوع در نژادهای دامی و وارد کردن با کیفیت‌ترین انواع گوشت به کشور است. تنوع بخشیدن به نژادهای دامی کمک بسیار بزرگی به صنعت دامداری داخلی خواهد کرد.

مجموعه طاها فیدار خلیج می‌تواند به عنوان یک مشاور خصوصی شما را مراحل مختلف چون ترخیص کالا از گمرک راهنمایی کند و با آگاهی دادن‌های صحیح از ایجاد چالش و زیان‌های مالی و حقوقی جلوگیری کند‌
اهمیت واردات دام زنده

مزیت‌های واردات دام زنده

تامین زود هنگام نیازهای داخلی

مواردی چون خشکسالی و بیماری‌های دام می‌توانند در تولید دام داخلی مشکلاتی را ایجاد کند. به همین علت واردات دام زنده به عنوان یک گزینه‌ی فوری جهت تامین گوش و فرآورده‌های دامی برای رفع نیاز داخلی کشور محسوب می‌شود.

کنترل قیمت گوشت

با واردات دام زنده در بازار می‌توان قیمت دام زنده را کنترل کرد و از افزایش بسیار آن جلوگیری نماید و قیمت متعادلی را در بازار ایجاد کند.

بهبود نژادهای دامی

برخی از نژادهای دامی وارد شده منجر به بهره وری تولید کنندگان داخلی از نژادهای با کیفیت‌تری می‌شود. نژادهای دامی وارد شده می‌توانند گوشت و شیر بیشتری را تولید کنند و در نتیجه سودآوری بیشتری را برای دامداران به همراه داشته باشند.

عدم وابستگی به تولید داخلی

وابستگی بیش از حد به تولید داخلی می‌تواند مشکلات بسیاری را ایجاد کند؛ به همین علت با وارد کردن دام زنده راهکار نوینی را جایگزین تولیدات داخلی خواهند کرد و از وابستگی بیش از حد به تولید داخلی جلوگیری می‌شود‌.

مراحل مهم واردات دام زنده

بررسی نیاز بازار: با بررسی با نیاز بازار داخلی می‌توان از کمبودهای موجود در بازار و نوع دام مورد نیاز در بازار مطلع شد.
برگزینی کشور صادر کننده: با انتخاب کشورهایی که مطابق با استانداردهای بهداشتی و زیست محیطی دام‌های با کیفیتی را تولید می‌کنند؛ می‌توان کشورهای دارای اعتبار بالا را جهت واردات دام زنده انتخاب کرد.
اخذ مجوزهای مورد نیاز: مجوزهای اخذ شده از سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی که شامل تاییدیه‌های بهداشتی، استانداردهای واردات و رعایت قوانین قرنطینه است از جمله مدارک مورد نیاز جهت واردات دام زنده است.
عقد قرارداد: در قراردادی که بین کشور صادر کننده و وارد کننده منعقد می‌شود مواردی چون قیمت دام، زمان تحویل و شرایط حمل و نقل و بیمه تعیین و درج خواهد شد.
آزمایشات بهداشتی: پیش از واردات دام باید آزمایش‌های بهداشتی بر روی دام جهت عدم ابتلای دام به بیماری‌های واگیردار و و سلامت آن انجام گردد.
حمل و نقل دام‌ها: دام‌ها باید در یک وسیله خاص که شرایط تامین آب و غذا و حفظ سلامت دام‌ها را دارد به کشور مورد نظر حمل و نقل می‌شود.
قرنطینه: از جمله مراحل حائز اهمیت در واردات دام زنده قرنطینه آن است؛ پس از ورود دام به کشور دام باید در یک مکانی تحت نظر قرنطینه شود تا از سلامت آن و عدم ابتلا به بیماری‌ها اطمینان حاصل کرد.
ترخیص دام از گمرک: پس از اتمام مرحله قرنطینه و تضمین سلامت دام وارد کنندگان می‌توانند با ارائه مجوز و مدارک‌های لازم و پرداخت تعرفه‌های گمرکی دام خود را از گمرک ترخیص نمایند.


شروط اصلی واردات دام زنده

شروط اصلی واردات دام زنده

رعایت قوانین زیست محیطی: از شروط اصلی واردات دام زنده می‌توان به رعایت قوانین زیست محیطی اشاره کرد. برخی از دام‌ها ممکن است برای اکوسیستم محلی خطرساز باشند به همین علت رعایت قوانین زیست محیطی بسیار اهمیت دارد.

رعایت استانداردهای بهداشتی: صدور گواهی‌های بهداشتی و تاییدیه‌های مربوط از سازمان‌های معتبر دامپزشکی و واردات دام از کشورهای که دارای استانداردهای بهداشتی و فاقد بیماری‌های واگیر دام هستند از اهمیت بسیاری برخوردار است.

ظرفیت‌های داخلی: پیش از واردات دام زنده باید از ظرفیت داخلی جهت پرورش دام و نگهداری آن که شامل امکاناتی چون تامین غذا، بهداشت دام و امکانات نگهداری آن است اطمینان حاصل نمود.

عامل موثر در هزینه واردات ام زنده

جهت کنترل هزینه‌های واردات دام زنده عواملی از قبیل هزینه خرید دام، هزینه حمل و نقل، هزینه بیمه، هزینه‌های گمرکی و ترخیص و هزینه قرنطینه و آزمایشات بهداشتی محاسبه شود. با دریافت مشاوره از کارشناسان حرفه‌ای مجموعه طاها فیدار خلیج می‌توانید علاوه بر کنترل هزینه واردات دامن زنده اطلاعات خود را در خصوص ثبت سفارش کالا و ترخیص کالا از سایر گمرکات کشور افزایش دهید و با کسب اطلاعات جامع و کامل بتوانید از حداقل سود ممکنه بهره‌مند شوید.

کلام آخر

جهت واردات دام زنده باید مدارکی ضروری چون مجوز واردات از سازمان دامپزشکی، گواهی سلامت دام، مجوز ترخیص کالا از گمرک، مجوز حمل و نقل داخلی، گواهی تایید استانداردهای بهداشتی و زیست محیطی را باید اخذ نموده و با ارائه آن بدون ایجاد چالش و مشکلات حقوقی و مالی بتوانید به آسانی واردات دام زنده به کشور را انجام دهید.

با کسب اطلاعات مفید و کاربردی در زمینه‌ی واردات، صادرات و تجارت می‌توانید اولین گام خود را به درستی بردارید. مجموعه طاها فیدار خلیج به عنوان یکی از معتبرترین مجموعه‌ها می‌تواند شما را در این حرفه راهنمایی کند. امیدواریم که با مطالعه این متون به پاسخ سوال و ابهامات خود دست یافته باشید.

مطالعه بیشتر :
شرایط و نحوه دریافت ارز نیمایی
محاسبه سود بازرگانی کالاهای وارداتی
واردات لوازم جانبی موبایل از چین و دبی
پرسودترین کالاهای وارداتی از دبی

نظرات
ارسال نظر

مشاوره رایگان ترخیص کالا