شیپر چیست؟
شیپر چیست؟
شیپر چیست؟ معنی شیپر در حمل و نقل بین المللی به شخصی اطلاق میشود که مسئولیت آمادهسازی و ارسال کالا به مقصد خارجی را بر عهده دارد؛ این فرد میتواند شامل تولیدکنندگان، فروشندگان، واردکنندگان، صادرکنندگان یا فورواردرها باشد. شیپر وظایف متعددی از جمله بستهبندی، بیمه، انجام امور گمرکی و انتخاب وسیله حمل و نقل را انجام میدهد. همچنین شیپر با خریدار شرایط مختلفی برای تحویل کالا، مانند ترم EXW، که به معنی تحویل کالا در محل انبار تأمینکننده است، توافق میکند.
در این شرایط، خریدار مسئول هزینهها و خطرات حمل و نقل کالا خواهد بود. در پایان اهمیت ترخیص کالا و نقش ترخیص کار گمرک در این فرآیند از جنبه های حیاتی تجارت بین المللی به شمار میآید. در دنیای تجارت، همکاری مؤثر با شیپر در حمل و نقل بین المللی میتواند به تسهیل صادرات و مدیریت بهتر زنجیره تأمین کمک کند، در مجموع شناخت دقیق نقش شیپر و فرآیندهای مرتبط با آن برای تمامی طرف های درگیر در معاملات بین المللی ضروری است.
وظیفه شیپر در حمل و نقل و ترخیص کالا چیست؟
در اینجا تفاوت بین شیپر و فورواردر حائز اهمیت است؛ زیرا شیپر مسئولیت تحویل کالا به مشتری را بر عهده دارد، در حالی که فورواردر تنها به عنوان واسطه عمل میکند. به همین دلیل شیپر به یک تیم حرفهای نیاز دارد که بتواند محموله را به درستی بستهبندی و ذخیرهسازی کند. در آخر انتخاب شیپر مناسب و شیوه های کارآمد در حمل و نقل میتواند تأثیر بسزایی در موفقیت صادرات و ترخیص کالا داشته باشد و موجب تسهیل فرایندها شود.
شیپر و مسئولیت آن در قبال پرداخت هزینه
در برخی موارد خاص مانند نیاز به ضمانتنامه برای پرداخت هزینهها، شیپر میتواند مسئولیت های مالی بیشتری را به عهده بگیرد. در پایان شرایط ویژهای مانند حمل بارهای خطرناک نیز ممکن است باعث شود شیپر به عنوان شریک مالی در فرآیند صادرات دخالت کند. بنابراین برای جلوگیری از مشکلات قانونی، ضروری است که تمامی مسئولیتها به ویژه در زمینه ترخیص کالا در قراردادهای مکتوب به طور واضح مشخص شود.
تفاوت شیپر با ترخیص کار گمرک چیست
همکاری نزدیک ترخیص کاران با شیپرها به کسب و کارها این امکان را میدهد که فرایند ترخیص کالا از گمرک را به صورت کارآمد انجام دهند و زمان تحویل محصولات را به حداقل برسانند. با توجه به پیچیدگی های ترخیص کالا و خطرات احتمالی، توصیه میشود که تجار از تخصص ترخیص کاران و شیپرها بهرهمند شوند تا فرایند صادرات و واردات را به بهترین نحو مدیریت کنند و از آسیبهای مالی جلوگیری کنند.
شیپر و مسئولیت آن در قبال صادرات کالاها
تفاوت فورواردر و کریر در این است که فورواردر به عنوان واسطه بین شیپر و شرکت های حملونقل (carrier) عمل میکند و مسئولیت فیزیکی حمل کالا را بر عهده ندارد، در حالی که کریر وظیفه انتقال کالا را به عهده دارد. برای موفقیت در صادرات کالاها، شیپر باید به تیم حرفهای دسترسی داشته باشد که توانایی بستهبندی، ذخیرهسازی و پیگیری محمولهها را داشته باشد. این همکاری به شیپر کمک میکند تا با انتخاب مسیر مناسب و آمادهسازی دقیق اسناد، کالاها را به بهترین شکل ممکن به مشتریان تحویل دهد و از اهمیت شیپر در حمل و نقل بینالمللی کاسته نشود.
نتیجه گیری
به علاوه انتخاب شیپر مناسب و همکاری نزدیک او با فورواردرها میتواند به تسهیل مدیریت زنجیره تأمین و کاهش زمان تحویل کالا کمک کند. از سوی دیگر باید به مسئولیت های مالی شیپر نیز توجه کرد تا در قراردادها به وضوح مشخص شود که چه کسی هزینه های حمل و نقل را بر عهده دارد. بنابراین با شناخت دقیق از وظایف و مسئولیتهای شیپر، تجار میتوانند از مزایای همکاری مؤثر در زمینه صادرات و ترخیص کالا بهرهمند شوند و ریسکهای احتمالی را به حداقل برسانند.
گروه بازرگانی طاها فیدار خلیج فارس به عنوان یکی از گروه های با تجربه,معتبر و کاردان در زمينه ارائه تمامی خدمات بازرگانی و گمرکی از جمله ترخیص کالا، صادرات، واردات، مشاوره بازرگانی، ثبت سفارش کالا و ... می باشد تا ترخیص کالا از گمرک را برای شما عزیزان با استفاده از آخرین قوانین و مقررات جاری بازرگانی و بخش نامه های گمرکی توسط ترخیص کار گمرک به صورت اطمینان بخش و با کمترین زمان ممکن انجام دهد.
مطالعه بیشتر :