صادرات تجهیزات پزشکی

صادرات تجهیزات پزشکی

صادرات تجهیزات پزشکی

5 خرداد1403
صادرات تجهیزات پزشکی



آیا با
نحوه صادرات تجهیزات پزشکی و قوانین آن آشنایی دارید؟ تجهیزات پزشکی جراحی شامل چه گزینه‌ ها و مواردی می‌شود؟

صادرات تجهیزات پزشکی یکی از بخش‌های حیاتی صنعت بهداشت و درمان است که نقش بسیار مهمی در تأمین نیازهای بهداشتی و پزشکی جهانی ایفا می‌کند. با توجه به پیشرفت فناوری و نیاز روزافزون به تجهیزات پزشکی در سراسر جهان، صادرات این محصولات نه تنها به عنوان یک فرصت تجاری مهم، بلکه به عنوان یک وسیله برای ارتقاء سلامت و بهبود کیفیت زندگی انسان‌ها نیز مورد توجه قرار می‌گیرد.

با این حال، صادرات تجهیزات پزشکی با چالش‌های خاصی همراه است، از جمله ضوابط و قوانین سختگیرانه‌ای که برای این صنعت وجود دارد. تنظیمات و مقررات مربوط به استانداردها، ایمنی، و مجوزهای صادرات از مواردی است که تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی باید با آنها آشنا باشند تا بتوانند به طور موفقیت‌آمیز به بازارهای جهانی وارد شوند و محصولات خود را به فروش برسانند.

از مهم‌ ترین کالاها جهت
صادرات، تجهیزات پزشکی مختلف می‌ باشد که روند رو به رشدی دارد و یکی از زمینه‌ های درآمدزایی کشور محسوب می‌ شود. کشور ما نیز جزو کشورهای بسیار فعال در حوزه صادرات انواع تجهیزات پزشکی می‌ باشد، اما مانند صادرات هر گونه محصول یا کالای دیگری صادرات تجهیزات پزشکی و جراحی نیز حتماً باید طبق مقررات و قوانین صادرات کشور و با رعایت کردن مراحل ترخیص کالا از گمرک انجام شود تا یک روند قانونی محسوب شده و تجار و صنعتگران با هیچ گونه مشکلی مواجه نشوند.

در واقع هر فردی به عنوان یک تاجر موظف است که این قوانین را مورد توجه قرار داده و دقیقاً مطابق با آن ها کار و فعالیت خودش در صادرات و واردات کالاها را به پیش ببرد. در این مقاله صادرات تجهیزات پزشکی قوانین مرتبط با آن را بررسی می‌ کنیم.



نحوه صادرات تجهیزات پزشکی و آشنایی با قوانین آن


نحوه صادرات تجهیزات پزشکی و آشنایی با قوانین آن

برای ورود به حوزه صادرات انواع تجهیزات پزشکی شما در ابتدا باید اطلاعات جامع و دقیقی از این تجهیزات داشته باشید، یعنی به طور کلی انواع آن ها را شناخته و آشنایی کاملی در این زمینه داشته باشید، در مرحله بعدی نیز لازم است که با قوانین و مراحل صادرات آشنایی پیدا کنید.

از طرفی نیز وزارت بهداشت و درمان پزشکی در این خصوص یک دستورالعمل را برای صادر کننده منتشر می‌ کند که عبارت است از دستورالعمل صادرات تجهیزات پزشکی که این دستورالعمل شامل کلیه قوانین لازم و ضروری در این زمینه می‌ باشد. بخش مهمی از این قوانین و دستورالعمل‌ ها عبارتند از:

مجوز ساخت تجهیزات پزشکی

در وهله نخست کلیه تجهیزات و لوازم پزشکی که قصد صادرات آن را دارید، حتماً باید پروانه و مجوز ساخت را دریافت کرده باشند، یعنی اگر کالایی فاقد پروانه ساخت باشد، به هیچ وجه دولت اجازه صادرات آن را نخواهد داد، از طرفی نیز کشورهای وارد کننده تحت هیچ شرایطی چنین کالایی را قبول نمی‌ کنند.

وقتی شما کالایی را به کشور مقصد وارد می‌ کنید و در این کشور مشخص شود که محصول صادراتی دچار ایراد و اشکال شده است، اگر ایرادات مشخص شده محرز شوند، قطعاً شرکت صادر کننده یا تولید کننده موظف است پاسخ گو باشد که در غیر این صورت صادر کننده با مشکل مواجه شده و پروانه صادراتی این شرکت از طرف دولت لغو خواهد شد. پس در وهله نخست مجوز ساخت و پروانه تولید محصول مورد نظر را مورد بررسی دقیق قرار دهید.

رعایت مقررات کشور مقصد

برای صادرات تجهیزات پزشکی نه تنها شما باید کلیه قوانین کشور خودمان در حوزه صادرات را از جمله ترخیص کالا از گمرک را رعایت کنید، بلکه حتماً باید با قوانین کشور مقصد که ثبت سفارش کالا را انجام داده است، نیز آشنایی مختصری داشته و در چهارچوب و مقررات جاری کشور مورد نظر کالاهای خودتان را به آن جا وارد کنید.

هر گونه فعالیت خارج از این چهارچوب قطعاً غیرقانونی تلقی شده و کشور مقصد با شما برخورد خواهد کرد. حتی ممکن است در مراحل مختلفی مانند ترخیص کالا از گمرک کالای شما بلوکه شود که در چنین حالتی سرمایه‌ تان از دست خواهد رفت. پس به هیچ وجه قوانین گمرکی کشور مقصد و مبدا را نادیده نگیرید و سعی کنید با دقت هرچه تمام‌ تر این مراحل را انجام دهید.


صادرات تجهیزات پزشکی


تشکیل شناسنامه برای صادرکننده

فرد صادر کننده جهت صادرات هر گونه تجهیزات پزشکی حتماً باید در ابتدا شرکت خودش را به ثبت رسانده و در این خصوص شناسنامه تشکیل دهد، یعنی تنها با انجام دادن این مراحل است که فعالیت شما مجاز و قانونی شناخته می‌ شود و شما می‌ توانید در قالب یک شرکت تجاری صادرات خودتان را انجام دهید، دولت نیز در چنین مواقعی از فعالیت‌ های شما حمایت خواهد کرد.

در این باره یک طرح نیز وجود دارد که به آن طرح رتبه‌ بندی صادرکنندگان گفته می‌ شود. این طرح به وسیله اداره کل تجهیزات پزشکی به صادرکنندگان ارائه می‌ شود و هر فرد صادر کننده‌ ای باید در آن شرکت داشته باشد این طرح دارای ۴ رتبه A ، B ، C ، D است.

شرکتی که به عنوان تولید کننده و صادر کننده تجهیزات پزشکی اقدام می‌کند، وقتی که قصد صادرات کالاهای خود را داشته باشد، باید بتواند گواهینامه صادرات FSC را دریافت کرده و مطابق با این گواهینامه وارد حوزه صادرات تجهیزات پزشکی شود.


فعال بودن شرکت‌ های صادراتی

شرکت صادراتی که اقدام به صادرات تجهیزات پزشکی می‌ کند، در صورتی به عنوان صادر کنندگان فعال شناخته خواهند شد که در طول یک سال بتوانند بیش تر از یک میلیون دلار در امر صادرات درآمدزایی داشته باشند یا اینکه محصولات خودشان را به بیش تر از ۱۰ کشور صادر کنند و یا صادرات آن ها حدود ۳۰ درصد از محصولات توزیع شده در بازارهای داخلی باشد.

علاوه بر این کلیه اقلام پزشکی که معمولاً قطعات یدکی یا مواد اولیه آن ها با ارزهای حمایتی وارد کشور شده‌ اند، ممنوع می‌ باشد، مگر اینکه مقدار ارز مصرفی در مواد اولیه حدود ۱۰ درصد یا کم تر از آن از قیمت نهایی کالا باشد و صادرات آن ارز آوری را برای کشور رقم بزند.

پس سعی کنید برای صادرات تجهیزات پزشکی و جراحی به سراغ آن دست از تجهیزات بروید که محدودیت‌ های ذکر شده در بالا را ندارد و شما در مراحل مختلف صادرات با هیچ گونه مواجه مشکلی مواجه نخواهید شد.

مراحل صادرات تجهیزات پزشکی


نتیجه‌ گیری

در این مقاله صادرات تجهیزات پزشکی و قوانین آن را بررسی کردیم. برای صادرات هر گونه کالا و تجهیزاتی حتی تجهیزات پزشکی صنعتگران و تجار موظف هستند تا این کار را به صورت دقیق و مطابق با قوانین ترخیص کالا از گمرک انجام داده و در این زمینه مجوزهای لازم را به دست بیاورند.

یعنی شما تنها در چهارچوب این قوانین و مقررات اجازه فعالیت‌ های تجاری را داشته و می‌ توانید کالاهای مورد نظرتان را وارد یا صادر کنید. در سایت طاها خلیج فارس بیش تر با صادرات تجهیزات پزشکی، قوانین مرتبط با آن، نحوه ثبت سفارش کالا، نحوه ترخیص کالا از گمرک و غیره آشنا شوید.


بیشتر بخوانید :
واردات کالا بدون کارت بازرگانی
کسر تخلیه در گمرک
تفاوت سود بازرگانی و حقوق گمرکی
خدمات Door to Door چیست

نظرات
ارسال نظر

مشاوره رایگان ترخیص کالا